Nyheter

Tobias besökte PRO-förening

Nyheter Under eftermiddagen deltog kommunstyrelsens ordförande Tobias Pettersson (M) i Rydaholms PRO-förenings medlemsmöte.

Bilder: David Alin

Matsalen i Rydaholms Folkets Park var packad till bredden med folk. Många trotsade regnet för att få möjligheten att lära känna Värnamos nya kommunalråd.  [1/3]

– Min uppväxt på en gård i Dannäs där båda mina föräldrar blev egenföretagare efter att ha arbetat inom industrin och sjukvården har präglat mig, berättar kommunstyrelsens nye ordförande Tobias Pettersson (M).  [2/3]

Många lyssnade engagerat på vad kommunalrådet hade att säga.   [3/3]

Matsalen i Rydaholms Folkets Park var packad till bredden med folk. Många trotsade regnet för att få möjligheten att lära känna Värnamos nya kommunalråd. Efter tipspromenad och information var det dags för Tobias Pettersson att ta över mikrofonen. Han började med att berätta sin livshistoria och sin politiska bakgrund.

– Min uppväxt på en gård i Dannäs där båda mina föräldrar blev egenföretagare efter att ha arbetat inom industrin och sjukvården har präglat mig. Jag tror också att det är viktigt att ha med det perspektivet, dels att man företräder hela kommunen, från Dannäs till Rydaholm, men även att man representerar kommunen i Jönköpings län och på det nationella planet.

2014 engagerade sig Tobias Pettersson i Moderaterna. Åtta år senare stod det klart att 30-åringen skulle bli nytt kommunalråd i Värnamo.

– När jag började som föreningsordförande i partiet hade jag aldrig trott att jag skulle ha den här rollen, men jag är väldigt glad över att ha fått den här chansen. Jag fick ta över i en ganska tuff tid med mycket investeringar på gång, med viktiga frågor på agendan, såsom trygghet, miljö och klimat och möjligheten att erbjuda god service till alla i hela kommunen, men jag tror på att vi gemensamt inom alliansen samt tillsammans med oppositionspartierna kan arbeta oss framåt. Jag har ägnat mycket av mitt första halvår till att lära känna kommunen och dess verksamheter på nära håll. Bland annat gör jag varje onsdagseftermiddag ett företagsbesök. En av de stora utmaningarna vi har inom politiken är den höga sjukfrånvaron och jag har ägnat mycket av min tid till att besöka och hoppa i in olika kommunala verksamheter för att se hur personalen upplever arbetsmiljön. Det är så man måste göra för att få en verklig bild av hur våra medarbetare har det, säger han och fortsätter:

– Vi har väldigt eftersatta skolor. Nu bygger vi två grundskolor och tre förskolor, två i Värnamo och en i Bredaryd. Därefter lägger vi mycket fokus på underhålla befintliga fastigheter. Vi ser att de gamla fastigheterna är i stort renoveringsbehov, så det gäller att planera och påverka det arbetet så att vi har ändamålsenliga lokaler. Så fokus på investeringar, sedan underhåll och minska sjukfrånvaron, det är de stora utmaningarna vi har inom politiken den kommande mandatperioden. 

Tobias berättade även om kommunens planer för Rydaholm.

– Varje vecka arrangeras mötesplats för seniorer på Lindgården och vi ska jobba mycket mer med mötesplatserna för att locka fler besökare. Innan semestern träffade jag rektorn för Rydaholms och Horda skola. Lokalerna där är eftersatta och där behöver vi se över lokalerna så att vi gör både Rydaholms skola och Horda skola till attraktiva skolor. Vi har också tagit beslut om en ny fritidsgård på Hovslagaregatan, där håller man på man att flytta in alla möbler och har ambitionen att dra i gång i september, och det förs diskussioner mellan tekniska och Rydaholms SK angående ishallen. Rydaholm har tidigare varit en hot-spot för polisen, men de har prioriterat ned orten eftersom de upplever att de har blivit lugnare här. Vi fortsätter att prioritera Rydaholm med satsningar för att få alla barn inkluderade i samhället och vi hoppas att insatserna ska ge effekt. 

Taggar

Dela