Nyheter

Terrängkörning i Värnamo

Nyheter I dag ordnar Värnamo Jeepklubb en träff med terrängkörning i skogarna vid Värnanäs. Det är Sweden Offroad Tour som har sitt sjunde stopp under resan genom Sverige.

Fredrik Tengmark från Värnamo Jeepklubb berättar:

– Sweden Offroad tour går genom Sverige och har sjutton stopp. Den startade i fredags förra veckan i Osby och avslutas den 23 juli i Nyköping. Och just i dag så stannar den i Värnamo så i natt har vi haft campingen full här och just nu står det nog 30 bilar på campingen och snart fyller det nog på med dem som bor närmre och sover hemma. Vi har körning här fram tills i eftermiddag och kommer att servera lite hamburgare och grejer till besökare och deltagare. Alla är välkomna att komma ut och titta.

Vad är det för typ av fordon som är med och kör?
– Det är allt terränggående kan man säga, både bilar, mindre lastbilar, ATV och UTV, alltså fyrhjulingar. Just nu har vi inga fyrhjulingar men de dyker nog upp.

Var fortsätter touren efter Värnamo?
– Nästa stopp blir i Oskarshamn i morgon innan den fortsätter norrut mot Söderköping och Eskilstuna bland annat.

Vilka är Värnamo Jeepklubb?
– Vi är en liten förening med entusiaster inom terrängkörningsvärlden. Vi har lite olika typer av fordon, jag själv har en Jeep och vår ordförande har en sexhjulig militärbil. Vi träffas lite då och då och kör ute på Värnanäs. 

Fotnot: Sweden Offroad Tour är engelska och kan översättas med att det är en svensk tävlingsserie i terrängkörning.

  [1/3]

  [2/3]

  [3/3]

Taggar

Dela