Nyheter

Teatermakare till Värnamo

Nyheter Pär Johansson, skaparen av Glada Hudik-teatern, kommer till Värnamo i digital form. I mitten på mars ger Värnamo Näringsliv medlemmarna chansen att lära sig mer om kreatören.

Trots massivt motstånd startade Pär Johansson Glada Hudik-teatern, en teater där personer med funktionsvariationer och normalstörda agerar sida vid sida. Teatergruppen har nu gjort stor succé med utsålda turnéer i Sverige, långfilmer och framträdanden i New York. Men framför allt har de fått oss att tänka på fördomar, vilka mänskliga egenskaper vi lägger vikt på och vad det egentligen betyder att vara en fungerande individ och medmänniska.

Pär Johansson menar att det är bättre att vara riktigt bra på en sak än halvdålig på tio. Oavsett om din talang är att sjunga som en fågel eller att stapla konservburkar. Att få visa vad du kan och få uppskattning när du gör det ger dig kraft att växa och utvecklas som person.

Lördagen den 13 mars erbjuder Värnamo näringsliv sina medlemmar chansen att få ta del av en digital föreläsning med grundaren.

”Låt dig inspirerad av en fantastisk historia. Efter en dryg timme med både skratt och gråt får du ett kvitto på vad som kan ske om man tänjer på gränserna, trotsar fördomar, tror på människor och ger dem en chans att utvecklas”, skriver näringslivsbolaget på sin hemsida.

Taggar

Dela