Tårtfest på Stigs
Nyheter Vilket tårtkalas! Minst 2 000 tårtbitar, förmodligen många fler, serverades när Stigs konditori firade sitt 70-års jubileum i dag.
Åke Danås, tidigare av Stigs var säker på sin sak.
– Det kommer säkert minst 5 000 personer hit i dag, berättade han.
Han berättade också att Stigs vid tre andra tillfällen bjudit in till öppet hus till sitt bageri.
– Sista hade vi 8 000 besökare på två dagar, det var för åtta år sedan, minns Åke Danås.
Så, vad var det då som lockade så många till bageriet i dag. Ja, naturligtvis var det gratis tårta och kaffe. Men många besökare passade på att göra ett besök inne i bageriet. Där fick de bland annat se hur det går till när prinsessbakelse blir till.
Grunden är en sju meter lång bakelse som sedan delas in i mindre bitar och som slutligen delas upp i portionsbitar. Personalen som arbetade med dessa bakverk i dag fick det nog extra svettigt med tanke på hur många besökare som kom. Först hade de gjort 1 000 bakelse och sedan förberett 1 000 bakelser till. Om det sedan blev som Åke Danås siade, att de kom 5 000 besökare över hela dagen lär dessa konditorer drömma mardrömmar om prinsessbakelse i natt. I bageriets hjärta arbetade bland annat Evelina Bengtsson och Lotta Nilsson. De arbetade med de riktiga godbitarna som kommer från Stigs. Nämligen plankor, smörgåstårtor och räkmackor i långa banor. En bagare som lite extra glad i dag var Rikard Hjelm. Han började på bageriet 1991 och skulle dagen till ära i dag få en guldklocka för lång och trogen tjänst. Alla delikatesser som visades upp var inte stora och fina. I bland kan de vara små och verkligen delikata också. Som, exempelvis chokladbollarna som Felicia Axelsson och Tilda Älmgren rullade.
– I dag blir det nog över 2 000 stycken chokladbollar som vi ska göra, berättade Tilda.
För de Värnamobor som mot all förmodan missade tillfället att besöka Stigs bageri bjuder vi här på ett bildspel från festen.