Syltan KRAV-märkt
Nyheter Värnamo har fått sin första KRAV-certifierade restaurang. Det är restaurang Syltan på Vandalorum som numera kan titulera sig med KRAV-märkt.
Personalen på refstaurang Syltan är stolta efter KRAV-certifieringen. Från vänster: Annelie Thernström, Maria Johansson, Jonas Gyllensten samt Lena Sjögren och Merita Gashi.
För kunderna kommer den nya utmärkelsen inte att betyda så mycket.
– Nej, vi har alltid jobbat efter att servera ekologiskt och hållbart säger bistrochefen Lena Sjögren.
– Så egentligen kommer vi att fortsätta som tidigare, men nu är vi certifierade även på pappret, säger Sjögren.
– På restaurang Syltan står den goda maten i centrum och allt lagas och bakas från grunden med hjälp av närproducerade och ekologiska råvaror valda efter säsong. Med hänsyn till miljön och för en hållbar framtid strävar vi ständigt efter att förbättras och ser därför KRAV-certifieringen som ett naturligt steg i rätt riktning säger Christian Ek, kökschef, Vandalorum.
Fotnot: KRAV-märket är Sveriges mest kända miljömärkning för mat uppbyggd på ekologisk grund med särskilt höga krav på djuromsorg, hälsa, socialt ansvar och klimatpåverkan.
Idag finns cirka 1 170 KRAV-certifierade restauranger, förskolekök, storkök och caféer i Sverige.
– Vi vil gärna visa att vi arbetar med hållbarhet och ekologiskt, säger Lena Sjögren, säger bistrochefen på Restaurang Syltan, Lena Sjögren