Nyheter

Sveriges bästa whiskykrog ligger i Bredaryd

Nyheter Krögarna Helena Hugo och Viktor Bergman har för andra gången lyckats få titeln som Årets whiskykrog till sitt Bredaryds Wärdshus.

Helena och Viktor

Svenska whiskyförbundets står bakom utmärkelsen. Wärdshuset i Bredaryd är känt i Sverige för sitt stora utbud av öl och whiskyprovningar och håller årligen provningar för över 6000 personer.

Det är med stor glädje Krögarna och alla anställda firar att de återigen fått utmärkelsen Årets whiskykrog 2019 till Bredaryd. Senast var 2006 och har flera gånger sedan dess varit nära men inte nått riktigt fram i slutstriden.

I år var det äntligen vi som fick flest röster säger en glad Viktor Bergman som är i full färd med att planera in så att det kan serveras tårta till fredagens lunchgäster för att fira utmärkelsen.

Helena Hugo säger att de är otroligt stolta och tacksamma för priset som är det största inom den genren i Sverige, och betonar att de har en fantastiskt duktig personal som är påläst och har mycket hög kunskap inom whisky vilket gör att mat och dryckesmänniskor från många länder årligen besöker lilla Bredaryd.

Det är tydligt att man som leverantör vill synas med sina produkter på hyllorna. Driftsansvarige Isabella Sandtjärn håller på att plocka av dagens leverans av whisky från en pall med de senaste åtråvärda dryckessläppen som såldes slut på några sekunder på systembolaget, en stor andel av de flaskor som avsågs för restaurang hamnade just här på wärdshuset. Vi har mycket gott samarbete med destillerierna och är officiell whiskypartner till många fina märken säger Isabella.

Hela november kommer bli ett stort firande av utmärkelsen, och senare i månaden kommer Svenska whiskyförbundet och delar ut priset på plats i Sveriges eget whiskymecka Bredaryd.

Taggar

Dela