Nyheter

Svensk Skogsservice går in som sponsor till orienteringstalangen Axel Elmblad

Nyheter Svensk Skogsservice och Dalslands Skogsskola går nu in och stöttar en av Sveriges främsta orienteringstalanger på herrsidan genom ett treårigt sponsringsavtal.

Axel Elmblad och Joakim Gustafsson

Axel Elmblad är 21 år gammal och bosatt i Åsenhöga i Gnosjö kommun och tävlar idag för Bredaryds skid- och orienteringsklubb, BSOK.

Axel Elmblad deltog i det svenska juniorlandslaget vid juniorvärldsmästerskapen i orientering som hölls i Turkiet 2021 och i Portugal 2022. 2021 vann han brons på sprintdistansen, guld på medeldistans och nytt guld i stafetten (tillsammans med Noel Braun och Viktor Svensk). 2022 vann Elmblad guld på sprintdistansen. Även vid O-ringen 2022 i Uppsala blev det en förstaplacering för Axel Elmblad när han tog hem guldmedaljen i klassen H20 elit. Det var hans femte totalseger i O-ringen som ungdom och junior.

Axel har inlett sin seniorkarriär på absolut bästa sätt genom att efter vårsäsongen ligga tvåa i Swedish League och prestera stabila resultat vid sin världscupdebut.

Vi ser spännande möjligheter med samarbetet genom både skogliga verksamheten i Svensk Skogsservice och utbildningsverksamheten i Dalslands Skogsskola. Kartkunskap är centralt inom skogsbruket och förenar därmed vår bransch väl med orienteringen. Vi hoppas genom samarbetet med Axel stärka denna viktiga egenskap för våra skogsvårdsmedarbetare. Vi hoppas även genom Dalslands Skogsskola gemensamt med Axel kunna ta fram en högklassig kartkunskapsutbildning riktad mot skogsbruket.”, berättar Joakim Gustafsson, VD för Svensk Skogsservice/Dalslands Skogsskola.

I samband med det sponsoravtal som tecknats med Axel Elmblad instiftar nu Svensk Skogsservice/Dalslands Skogsskola ett nytt stipendium ”Årets unga svenska skogsstjärna” som riktar sig till lovande orienteringsungdomar i åldern 13-16 år. Stipendiet kommer delas ut en gång per år och stipendiesumman är 10.000 kronor. Förutom pengarna får man möjlighet att träffa och träna en dag tillsammans med Axel.

– Svensk Skogsservice / Dalslands Skogsskola ser det som spännande att genom stipendiet och tillsammans med Axel Elmblad kunna vara med och bidra till utveckling av unga talanger inom orienteringssporten. Kriterier och mer information kring stipendiet släpps under hösten. Första stipendieutdelningen sker under 2024, avslutar Joakim Gustafsson.

 

Källa: Svensk Skogsservice AB

Taggar

Dela