Nyheter

Svedberg (S): Vår unga generation måste få framtidstro

Nyheter I vår nya artikelserie "Kvartalskollen" tar vi pulsen på kommunfullmäktiges ledamöter och ersättare i globala, nationella och lokala frågor. I dag möter vi Bo Svedberg (S).

Bo Svedberg (S). Bild: David Alin

Europa

Vilken fråga tycker du är den viktigaste i EU-valet?

– Säkerhet, sammanhållning och demokrati.

Ett krig rasar i Europa. Att EU ökar stödet till Ukraina och står enat mot Putin kommer vara avgörande för svenska folkets säkerhet och trygghet.

 

Nationellt:

Öka samhällsgemenskap genom kultur, idrott och fritid. Vända utvecklingen så att vår unga generation får framtidstro, nu möter de en mycket osäker framtid med krig i vårt närområde, klimatkris, sprängningar och skjutningar i sina bostadsområden men även tuffa ekonomiska tider.

 

Kommunen:

Att få till en fungerande trafikpolicy som stämmer med stadens utveckling.

 

Nationellt

Vilka energikällor har Sverige om tio år?

– Vi kommer att ha en mångfald av energikällor, inklusive förnybar såsom vindkraft, vattenfall och solenergi kanske även som vågkraft och geotermisk energi (utnyttjar jordens värme).

 

Kommunen

Medborgarförvaltningen ser positivt på en satsning på motorgård för ungdomar i Värnamo kommun. Vad tycker du om ett sådant förslag?

– Jättebra. Allt vi kan skapa tillsammans med våra ungdomar som kan odla sina intressen är viktigt för gemenskap och ansvarstagande.

Taggar

Dela