Nyheter

Svedberg: Jobb, äldreomsorg och barnen i fokus

Nyheter Vi har ställt tre frågor till våra ledamöter och ersättare i kommunfullmäktige inför valet 2022. I en artikelserie presenterar vi ledamöternas tankar om den viktigaste valfrågan, det kommunala vetot och om fortsatt kandidatur kommande mandatperiod.

Bo Svedberg (S)

Bo Svedberg (S), gruppledare i kommunfullmäktige, svarar: 

Vilken fråga är viktigast för dig i vår kommun?

– Jobb: Alla som kan skall jobba. Trygghet på jobbet ger människor trygghet i vardagen. Värnamo kommun bör vara en föregångare. Införa heltid som norm för att minska stress och psykisk ohälsa.

Äldreomsorg: Det skall vara tryggt att bli gammal. Stoppa vinstjakten, förbättra villkoren för de anställda stärka deras kunskap och kompetens.

Barnen: Alla barn skall växa upp under trygga förhållanden. Alla barn har rätt till att utvecklas efter sina egna förutsättningar. En jämlik skola där man kan lägga grunden för resten av sina liv.

Det finns de som ifrågasätter det kommunala självstyret, till exempel veto när det gäller vindkraft, vad tycker du om det?

– Den kommunala vetorätten skall vara kvar, men man bör titta på när man har intressen som ligger utmed kommungränsen. Exempel: Vindkraftsutbyggnad vid kommungränserna här bör man se över så man inte hindrar utvecklingen.

Kommer du att kandidera för ytterligare en mandatperiod?

– Ja.

I kommunfullmäktige har under den här mandatperioden följande partier haft antalet mandat:

Centerpartiet 10 mandat
Liberalerna 2 mandat
Kristdemokraterna 5 mandat
Moderaterna 8 mandat
Miljöpartiet 1 mandat
Socialdemokraterna 15 mandat
Sverigedemokraterna 8 mandat
Vänsterpartiet 2 mandat

Taggar

Dela