Nyheter

Svar på debattartikeln ”Två steg fram och ett steg tillbaka”

Nyheter "Coop bör ta täten vad gäller mervärdeskött som konsumenten självklart kommer välja i butik. Till ett pris som ger lönsamhet på svenska gårdar." Det menar en trogen kund på Coop.

Arkivbild

Enligt Johan Hilding, förtroendevald i Coop Väst jobbar Coop för mer svenskt i butiksdiskarna med ett starkt djurskydd och en bättre miljö för nästa generation. Enligt Livsmedelsverket rekommendationer så ska man äta mindre rött kött för miljö och hälsans skull. Därför tycker Johan Hilding att svenskt lantbruk ska satsa på högkvalitativa produkter med bättre ät kvalitet.

Där håller jag fullständigt med Johan Hilding. Coop bör ta täten vad gäller mervärdeskött som konsumenten självklart kommer välja i butik. Till ett pris som ger lönsamhet på svenska gårdar.

Detta måste förstås också gälla andra djurslag som till exempel gris. Jag ser fram emot att produktionen av griskött från grisar som får böka och tillbringa mer av sitt naturliga beteende utomhus får ett större utrymme på Coops hyllor och att griskött som inte uppfyller samma krav plockas bort. Högkvalitativa livsmedel måste få kosta pengar och friska utegrisar som växer bra gör att de som är lantbrukare tjänar mer pengar i sitt företag. Till slut vill jag säga släpp ut grisarna i vår.

Trogen kund hos Coop

Taggar

Dela


Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *