Nyheter

Styrelse får fortsatt förtroende

Nyheter Nuvarande styrelse, med Bengt Lindahl i spetsen, får fortsatt förtroende. Det står klart efter Bufabs årsstämma.

Arkivfoto

Vid Bufabs årsstämma under gårdagen fattades följande huvudsakliga beslut.

Fastställande av resultat- och balansräkningarna, vinstdisposition samt ansvarsfrihet

Resultat- och balansräkningarna för bolaget och koncernen fastställdes och styrelsens förslag till disposition av vinstmedlen godkändes. Utdelningen fastställdes till 2,75 kronor per aktie med den 22 april 2021 som avstämningsdag. Utbetalning av utdelningen beräknas ske den 27 april 2021. Styrelsen och verkställande direktören beviljades ansvarsfrihet för räkenskapsåret 2020.

Styrelse, styrelsearvode och revisor 

Enligt valberedningens förslag beslutade årsstämman att antalet av stämman valda styrelseledamöter fortsatt ska vara sju, utan suppleanter. Årsstämman beslutade vidare, enligt valberedningens förslag, att arvode till styrelsen ska utgå med ett sammanlagt belopp om 2 430 000 kronor, varav 600 000 kronor till styrelsens ordförande och 275 000 kronor vardera till övriga stämmovalda ledamöter som inte är anställda i bolaget. Som ersättning för utskottsarbete beslutades att ledamöter i revisionsutskottet ska erhålla 60 000 kronor vardera samt att fortsatt ingen ersättning ska utgå för arbete i ersättningsutskottet.

Enligt valberedningens förslag beslutade årsstämman om omval av styrelseledamöterna Bengt Liljedahl, Hans Björstrand, Johanna Hagelberg, Eva Nilsagård, Anna Liljedahl, Per-Arne Blomquist och Bertil Persson, alla för tiden intill nästa årsstämma. Bengt Liljedahl omvaldes till styrelsens ordförande.

Årsstämman beslutade, för tiden intill slutet av årsstämman 2022, om omval av Öhrlings PriceWaterhouseCoopers AB till revisor, med auktoriserade revisorn Fredrik Göransson som huvudansvarig revisor.

Principer för utseende av valberedning

I enlighet med valberedningens förslag beslutade stämman om principer för utseende av valberedning och dess arbete, vilka motsvarar de tidigare gällande principerna.

Ersättningsrapport

Årsstämman godkände styrelsens rapport över ersättningar enligt 8 kapitlet, 53:e paragrafen tillägg a i aktiebolagslagen.

Riktlinjer för ersättning till ledande befattningshavare

Årsstämman fastställde de av styrelsen föreslagna riktlinjerna för ersättning till ledande befattningshavare.

Långsiktigt aktierelaterat incitamentsprogram

Årsstämman beslutade i enlighet med styrelsens förslag om ett långsiktigt aktierelaterat incitamentsprogram baserat på köpoptioner för vd, ledande befattningshavare och vissa andra nyckelpersoner inom koncernen. Programmet omfattar högst 350 000 köpoptioner, motsvarande cirka 0,9 procent av totala antalet aktier i bolaget. Priset för köpoptionerna ska motsvara optionernas marknadsvärde vid förvärvstillfället. Varje köpoption berättigar till förvärv av en aktie i Bufab under perioden från och med den 15 maj 2024 till och med den 15 november 2024. Förvärvspriset per aktie ska motsvara 115 procent av det volymvägda medeltalet av stängningskurserna för bolagets aktie på Nasdaq Stockholm under de fem handelsdagar som infaller före styrelsens beslut om tilldelning av köpoptionerna.

I syfte att uppmuntra till deltagande i programmet kan styrelsen besluta att en subvention i form av bruttolönetillägg ska utgå till deltagarna, vilken förutsätter att deltagarna i juni 2024 kvarstår i sin anställning och fortfarande innehar köpoptioner. Subventionen får maximalt motsvara det pris som har betalats för köpoptionerna. För att säkerställa Bufabs leverans av aktier beslutades även att bemyndiga styrelsen att återköpa högst 350 000 aktier i bolaget, samt godkändes överlåtelse av upp till 350 000 av bolagets återköpta aktier till deltagarna i bolagets incitamentsprogram.

Bemyndigande avseende överlåtelse av egna aktier

Årsstämman beslutade i enlighet med styrelsens förslag om att bemyndiga styrelsen att vid ett eller flera tillfällen före nästa årsstämma besluta om överlåtelse av egna aktier.

Ändring av bolagsordningen

Årsstämman beslutade att, i enlighet med styrelsens förslag, ändra bolagsordningen i syfte att anpassa denna i förhållande till genomförda lagändringar samt möjliggöra för styrelsen att besluta om fullmaktsinsamling och poströstning vid framtida bolagsstämmor.

Källa: Pressmeddelande från Bufab Group

Taggar

Dela