Nyheter

Studentlägenheter blir tillfälligt LSS-boende

Nyheter Studentlägenheter i kvarteret Kärleken omvandlas under två års tid till ett LSS-boende.

Studentlägenheterna i det gröna huset på fastigheten Kärleken 2 omvandlas under två års tid till ett LSS-boende.  [1/2]

Studentlägenheterna i det gröna huset på fastigheten Kärleken 2 omvandlas under två års tid till ett LSS-boende.  [2/2]

Under året har samhällsbyggnadsförvaltningen fått en ansökan från teknik- och fritidsförvaltningen om ett tidsbegränsat bygglov för ändrad användning från studentlägenheter till LSS-boende under tiden 17 maj 2023 till 17 maj 2025 på fastig- heten Kärleken 2.

Förslaget innebär att nio lägenheter i det ljusgröna flerbostadshuset nyttjas som ett LSS-boende under en tidsbegränsad period. Av dessa nio lägenheter kommer sex att nyttjas som LSS-boende, två som gemensamhetsutrymmen och en lägenhet som personalrum. Den lägenhet som nyttjas av personalen är placerad på plan två, övriga lägenheter gäller entréplanet. Berörd area uppgår till cirka 166 kvadratmeter.

Fastigheten omfattas av detaljplan med plannummer F 300, antagen 21 juni 2000. Området är avsett för bostäder. Förslaget innebär att markanvändningen blir planstridig eftersom den aktuella verksamheten bedöms tillhöra kategorin ”vård”, vilket innebär att planerad åtgärd avviker från gällande detaljplan. Av den anledningen har berörda grannar samt underrättats om ansökan och getts tillfälle att inkomma med yttranden. I det aktuella fallet är ägaren till fastigheten Kärleken 2, Nivika Fastigheter, även ägare av angränsande fastigheter inom kvarteret Kärleken och godkännande från fastighetsägare finns.

Samhällsbyggnadsförvaltningen bedömer att förslaget uppfyller kraven för att bevilja ett tidsbegränsat bygglov och samhällsnämnden beslutade på sitt senaste möte att bevilja förvaltningens ansökan.

Taggar

Dela