Nyheter

Strandskyddsdispens avslogs

Nyheter Stadsbyggnadsnämnden behandlade en ansökan om strandskyddsdispens för en fastighet vid sjön Furen

Arkivbild

Ärendet handlar om att man vill ändra användningen från en lägergård till permanentboende samt fasadändring och tillbyggnad.

Fastigheten är belägen söder om Bor och har varit en lägergård under många år. På länsstyrelsens kartor är fastigheten angiven som frikyrka. Enligt ansökan har en använts som lägergård på somrarna i omkring 70 år. Byggnaden finns idag inom strandskyddsområdet vid sjön Furen som uppgår till 100 meter. Nämnden pekar också på att en strandskyddsdispens skulle få konsekvenser för allmänhetens tillgänglighet då det idag finns en fri passage och en mindre skogsväg mellan byggande och vattenlinjen som skulle påverkas av en strandskyddsdispens. I sitt yttrande nämner man också de omfattande förändringar av byggnaden genom tillbyggnad och fasadändring. Mn lutar sig dessutom mot en dom i ett liknande fall i Mark- och miljööverdomstolen. När stadsbyggnadsnämnden gick till beslut fanns två förslag:

Stefan Widerberg (C)
att bevilja ansökan om strandskyddsdispens för ändrad användning från lägergård till permanentboende, fasadändring och tillbyggnad på rubricerad fastighet.

Bo Svedberg (S)
att avslå ansökan om strandskyddsdispens för ändrad användning från lägergård till permanentboende, fasadändring och tillbyggnad på rubricerad fastighet.

Ordförande ställer förslagen mot varandra och finner att nämnden beslutar enligt Bo Svedbergs (S) förslag till beslut.

Taggar

Dela