Nyheter

Stort intresse för nya bostäder

Nyheter Det kommunala bostadsbolaget Finnvedsbostäder märker av kommuninvånarnas intresse för nya bostäder.

Så här kommer Väduren se ut. Foto: Pressbild.

Fredagen den 15 januari släppte Finnvedsbostäder 42 lägenheter för uthyrning i kvarteret ”Väduren” i Värnamo. Efter den två veckor långa uthyrningsperioden finns inga av de 42 hyreslägenheterna kvar för intresseanmälan.

Det är alltid förväntningar inför ett hyressläpp. Vi förstod att det fanns intresse, med tanke på de många frågor vi fått på kvarteret innan vi publicerade lägenheterna för uthyrning. Vi är ju fortfarande mitt i processen med tilldelning av lägenheter till sökande, och allt är inte klart än, men vi trodde absolut inte att vi skulle få ett så stort gensvar på första publiceringsomgången av lägenheterna. Det känns verkligen roligt, säger Camilla Lund, marknadschef på Finnvedsbostäder.

Hon berättar att de sökande har väldigt olika profil.

Det är olika åldrar och majoriteten av de sökande bor inte hos oss i dag. Jag tror att många uppskattar att det är ett mindre kvarter som ligger bra till och i en blandad bebyggelse med olika bostäder och ett bra läge. Här finns villor, bostadsrätter och nu även hyresrätter. Dessutom är detta nyproducerade, moderna lägenheter till en rimlig hyresnivå, säger Camilla Lund.

Förutom kvarteret Väduren fortskrider bostadsbolagets olika satsningar runt om i kommunen.

– I Bredaryd är vi igång med byggnation av sju nya hyresrätter med beräknad inflyttning våren 2022. Näst i tur är projektet på Mossleplatån, där vi under våren kommer starta upp byggnation av en ny vårdcentral Väster och 27 hyreslägenheter.

Taggar

Dela