Nyheter

Stort intresse för bostadsbyggande i Bredaryd

Nyheter För första gången på flera år öppnar sig nu en möjlighet till att det ska byggas nya bostäder i Bredaryd.

Lars Larsson är vd på Erik Larsson Bygg AB.  [1/11]

Så här är det nya bostadshuset tänkt att se ut.  [2/11]

Lars Larsson fick svara på frågor om byggplanerna.  [3/11]

Ett 40-tal intresserade kom till bygdegården.  [4/11]

Färdiga bilder på hur bygget är tänkt att se ut.  [5/11]

Per Gärdelöv berättade mer i detalj om de planerade lägenheterna.  [6/11]

Priset, från en miljon och uppåt avskräckte inte Bredarydsborna.  [7/11]

Många kom till mötet för att få veta hur mycket de kunde få för sina hus, om de skulle vilja sälja och i stället köpa en bostadsrätt.  [8/11]

Två alternativ till placering av huset visades upp.  [9/11]

Lars Larsson hoppas att hans företag ska kunna börja bygga 13 lägenheter i Bredaryd.  [10/11]

Stefan Timhagen, ordfröande i Lanna-Bredaryds näringslivsförening var mycket nöjd över att det kom så mycket folk.  [11/11]

På tisdagskvällen samlades nämligen ett 40-tal intressenter i Bredaryds bygdegård för att lyssna till en lösnings på  bostadproblematiken i Bredaryd som Näringslivsföreningen Lanna- Bredaryd hade vaskat fram.
Föreningens lösning heter Erik Larsson Bygg AB och kommer från Limmared.
Tisdagskvällens möte var en pulsmätare där Bredarydsborna fick visa hur pass intresserade de är av nya lägenheter i samhället.

Byggföretagets vd, Lars Larsson och hans anställda presenterade en lösning som innebär att det byggs en stor fastighet med 13 lägenheter.
Han presenterade en mängd bilder som visar hur byggföretaget tänkt sig att bostadsrätterna ska komma att se ut.
Just att det handlar om bostadsrätter är den stora skillnaden mot när kommunägda Finnvedsbostäder under 2017 och en bit in i år höll på att planera för att bygga hyresrätter.

Finnvedsbostäder hoppade så småningom av tåget, anledningen var krångel med detaljplanen som gjorde att projektet drog ut för långt på tiden. Sedan gjorde bostadsföretaget bedömningen att den nya upphandlingen skulle bli för dyr, projektet  skulle därmed bli för dyrt och man ansåg att det inte skulle löna sig att bygga hyreslägenheterna.

Nu kommer Erik Larsson Bygg AB inte att börja bygga några bostäder direkt. Först när rätt antal intressenter har tecknat sig för att de vill köpa en bostad kommer byggprocessen att påbörjas.
I det förslag som nu visades upp för Bredarydsborna så handlar det om en fastighet med lägenheter på mellan 62 och 90 kvadratmeter: Tvåor på 62 kvadratmeter, treor på 70 kvadratmeter och fyror på 90 kvadratmeter. Dessutom ett par lägenheter som ska bli på 98 kvadrat.

Byggföretaget presenterade också en prislapp för dessa bostäder.

Priset började vid en miljon kronor för de billigaste lägenheterna. I den andra änden av prislistan fanns lägenheter som kostade 1,6 miljoner kronor. Dessutom påpekades möjligheten att köpa till diverse extra standard.

Priset avskräckte dock inte alla. Flera personer på mötet lämnade in en intresseanmälan. Fler än så passade på att ta reda på hur mycket de skulle kunna få för sina nuvarande hus.

Tilläggas bör att det finns flera företag i Bredaryd som med stor säkerhet kommer att teckna sig för en eller flera lägenheter om det kommer till byggstart.

Stefan Timhagen, ordförande i Näringslivsföreningen Lanna- Bredaryd var mycket nöjd med kvällen.

– Det var jättehäftigt att det kom så många som var intresserade, konstaterade han efter mötet.

Taggar

Dela