Nyheter

Större polisinsats i Skillingaryd – misstänkt föremål säkrat av bombskyddet

Nyheter I sydvästra delen av Skillingaryd pågår en större polisinsats. Enligt läsare finns minst sju polisbilar på plats. Åkersvägen och Mellangatan är avspärrad. Misstänkt föremål i bil, två gripna och bombskyddet är på plats. Texten uppdateras fortlöpande.

Åkersvägen var avspärrad  [1/4]

Stopp för passage  [2/4]

Polisbil efter polisbil  [3/4]

Den aktuella bilen och bombgruppen  [4/4]

Vid 01.30 kontrollerade polispatrull en personbil i på Mellangatan i Skillingaryd. Vid kontroll påträffades ett misstänkt farligt föremål i bilen.

– Vi har spärrat av runt bilen och de två personerna som färdades i bilen greps. De gripna är en man i 30-årsåldern och en kvinna i 25-årsåldern. Rättsläget är försök till allmänfarlig ödeläggelse, säger Dennis Johansson Strömberg, polisens presstalesman.

Under måndagsmorgonen var det nationella bombskyddet (NBS) på plats för att undersöka och hantera föremålet.


Texten uppdaterad klockan 09.30: De gripna har anhållits efter beslut från åklagare, det är åklagare som leder förundersökningen.


Texten uppdaterad 09.50: Bara fyra polisenheter kvar på platsen nu mot tio tidigare. Föremålet har säkrats av det nationella bombskyddet. Avspärrningarna har hävts.


Texten uppdaterad 10.25: Enligt polisen finns det ingen känd hotbild mot någon eller något samband med en brand nyligen vid Sörgårdsskolan


Foto: Per Bunnstad


På grund av personangrepp med mera  har vi stoppat fler kommentarer.

Taggar

Dela