Nyheter

Store Mosse-föreningen besökte Halland

Värnamo.nu

Nyheter Årets vårresa för Föreningen Store Mosse Nationalpark gick detta år till Halland med flera olika resmål med 43 resenärer i bussen med Folke Lantz som ständige reseledaren.

Första stoppet var vid Äskhultsby i närheten av Kungsbacka, där medhavt fika intogs och därefter blev vi
guidade runt i byn där man kunde se byggnader som var över 200 år gamla och fick se hur man levde då.

Nästa anhalt var Sätila bredvid sjön Lygnern där vi fick en rundtur med båt på sjön och blev guidade av skepparen som berättade om sjön och vi fick även se det 64 meter höga Ramhutafallet som rinner ut i sjön och ut till båten Isa av Lygnern fick man gå ut på Europas längsta ekbryggga.

Därefter intogs Lunch på restaurang Båthuset gick resan vidare mot Naturreservatet Fjärås Bräcka där vi också besökte deras Naturum där man fick ströva fritt både i Naturummet och i naturen runtomkring.

Färden gick sedan vidare mot Öströös fårfarm utanför Tvååker där vi fick åka på Lammsafari och fick se de 500 tackorna och ca 900 st lammen på de totalt 150 Ha som brukades. Där fanns även en besättning av Highland cattle att beskåda.

Här intogs eftermiddagskaffe med smörgås med bla rökt lammkött och lammkorv.

Sedan styrde färden hemåt och under hemresan tackades reseledaren Folke Lantz av ordförande Lennart Fritz för sina 15 år som researrangör i Föreningen Storemossse Nationalpark.

Lennart Fritz berättade också lite om höstprogrammet och första programpunkten är kräftskivan den 19 augusti.

Dela