Nyheter

Storbrand på mosse i Lanna

Nyheter En kraftig brand bröt vid 12-tiden ut på en mosse utanför Lanna och röken känns av så lågt bort som Nässjö och Växjö

Det är en mycket kraftig rökutveckling på Flymossen och enligt räddningstjänsten branden är inte under kontroll.

Flera räddningstjänster har personal på plats.

Det har under eftermiddagen kommit larm om skogsbränder i Svenarum, Tofteryd med flera platser men från SOS Alarm meddelas att det är branden mellan Lanna-Bredaryd som känns på långt håll och att många tror att det är fler bränder.

Texten uppdaterad kl 16.52:

Ett stort område på Flymosse brinner. Just nu arbetar 60-70 personer, från större delar av Jönköpings län, samt med stöd från Västra Götaland, för fullt med att hantera brandens omfattning och spridning.

 – Nu vid 16-tiden arbetar vi för fullt med att ringa in branden och förhindra spridning. I dagsläget vet vi inte hur branden startat. Vi har inga inrapporterade uppgifter om skadade och inga hus uppges vara hotade i nuläget, säger Christoffer Carmenstedt, brandingenjör på Räddningstjänsten i Jönköpings län.

Det har rapporterats om att röklukten spridits till Eksjö-området. Om du känner obehag av röklukten så stäng fönster och håll dig inomhus.

Läsarbild

Taggar

Dela