Nyheter

Stor solcellssatsning i Bor

Nyheter Nordan AB investerar i solcellsanläggningar från Yokk Solar AB till företagets tre fabriker i Sverige. En av dem är i Bor.

Företaget har beställt solcellsanläggningar till sina fabriker i Tanumshede, Kvillsfors och Bor. Solcellsanläggningarna levereras av Yokk Solar AB i Uddevalla.
Anläggningarna är på mellan 112 kilowatt och 128 kilowatt toppeffekt och förväntas att sammantaget producera över 340 miljoner kilowatt ren solel per år. Anläggningarna i Tanumshede och Kvilllsfors blir markbaserade medan den i Bor monteras på taket till en lagerhall.

– Med den här investeringen i förnyelsebar solel tar vi ytterligare steg i vår satsning på hållbarhet och digitalisering i produktion av fönster och dörrar vid våra fabriker i Sverige, säger Dag Kroslid, vd för Nordan AB.
– Investeringen i egen elproduktion kommer att sänka vårt inköp av el från nätet.

– Vi är stolta över att ha fått förtroendet att leverera solcellsanläggningar till det tillverkande industriföretaget Nordan, säger Jonas Malmström, vd för Yokk Solar AB. Nordans investering är ett skolexempel på hur klimatomställning kan gå till i praktiken, och bidrar till att skapa och säkra arbetstillfällen både på kort och lång sikt.

Anläggningen i Bor

Taggar

Dela