Nyheter

Stor donation till Vandalorum

Nyheter Designmuseet Vandalorum i Värnamo har startat en konstfond i dag.

Museechefen Elna Svenle glädjs över donationen på en miljon kronor. Pengar som ska användas till att expandera Vandalorums egna samling av konst.

Fonden kommer att innebära att museet kommer att kunna köpa in svensk. och utländsk konst till sin egen samling.

Fonden har blivit möjlig att starta sedan Vandalorum fått en donation på en miljon kronor av familjen Johansson i Värnamo.

Donationen är den första i sitt slag till Vandalorum.

Pengarna är öronmärka och kommer enbart att kunna användas till att bygga upp museets egen samling av konst.
I ett pressutskick säger familjen Johansson:
– ”Vi gör detta för att vi tycker att Vandalorum är ett fantastiskt projekt som alla i samhället kan utnyttja. Vi vill värna om Värnamo och tycker att Vandalorum visar att även små städer kan vara tongivande. Vi gillar konst och kan se att denna konstfond ger Vandalorum möjligheter att fortsätta växa och utvecklas, säger familjen Johansson.
Museechefen Elna Svenle är självfallet mycket nöjd med donationen.
– Vandalorum har sedan starten 2011 i huvudsak etablerat sig som en plats för temporära utställningar. Rollen som samlande museum har varit underordnad. Det är först nu, genom familjen Johanssons modiga initiativ och generösa donation, som Vandalorum får den ekonomiska kapaciteten att i större omfattning köpa in verk av svenska och internationella konstnärer och formgivare. Vi får nu en unik möjlighet att bygga upp en konst- och designsamling som publiken ständigt kan uppleva och inspireras av, säger hon.
Taggar

Dela