Nyheter

Stölder, drograttfylleri och spårvandring

Nyheter Polisen har under senaste dygnet bland annat fått stoppa tågtrafiken, efter att en person gått på järnvägen.

Krösatåget stoppades efter att en person börjat gå på rälsen, från Bredaryd mot Reftele. Arkivfoto

Men först fick polisen göra en utryckning till Lidl i Värnamo. Där hade personalen uppmärksammat två personer som lämnat butiken med varor. Utan att de betalat för dessa. Det var en man i 45-årsåldern och en tio år yngre kvinna som försökt ta med sig varor. Värdet av det stulna var under tusen kronor. Polisen har därför upprättat en anmälan om ringa stöld. I Bredaryd fick polisen stoppa tågtrafiken i går. Det var vid 18.40 som ett vittne sett en person vandra på järnvägen.

– Personen i fråga hade börjat gå  i Riktning mot Reftele, berättar polisens presstalesperson, Thomas Agnevik.

När polisen kom till platsen så stoppades tågtrafiken. Samtidig hade mannen i fråga ändrat sig och börjat promenera tillbaka mot Bredaryd. Vid en närmare undersökning upptäckte polisen att mannen hade ett föremål på sig som går in under knivlagen. Mannen hade också vad som misstänks vara någon sort drog på sig. Polisen förhörde mannen på plats och omhändertog de olagliga föremålen. Personen i fråga satte sig sedan på tåget och åkte i väg i riktning mot Reftele.

I Värnamo stoppade polisen vid 23.05 i går en personbil. Detta slutade med att passageraren misstänktes för ett narkotikabrott. Denne fick lämna prov på platsen och är nu misstänkt för ringa narkotikabrott.

I dag vid 11.15 greps en person på Storgatan i Värnamo. Denna hade varit inne i en skobutik och prövat ett par skor. Personen i fråga ansåg att det var bättre att prova skorna ute på gatan och gick därför helt sonika ut ut butiken med skorna på. Detta resulterade i att larmet gick och polisen kom till platsen. Polisen kunde konstatera att mannen, som är i 20-årsåldern, saknar fast adress i Sverige. Mannen greps därför och fördes till polishuset för förhör. Åklagare ska nu kontaktas för att avgöra om mannen ska anhållas eller inte. Skorna var värda 499 kronor.

Taggar

Dela