Nyheter

Stiftelser beviljades driftsbidrag

Nyheter Tekniska utskottet behandlade ansökningar från fyra stiftelser om driftsbidrag vid sitt senaste möte

Arkivbild

Det är fyra olika stiftelser som årligen beviljas driftsbidrag för den verksamhet de bedriver till fromma för bland annat de boende i Värnamo kommun. Det är stiftelserna Borgen, Folkets Hus, Forshedabadet och Solgården som nu får bidrag för 2020.

Driftsbidraget har en årlig uppräkning med 2% årligen efter ett beslut från 2012 som började gälla från verksamhetsåret 2013.

Ändamålet för Stiftelsen Borgen är ”att uppföra en servicebyggnad för friluftsliv i Alandsryd, Värnamo, samt att äga och förvalta anläggningen”. De beviljas ett driftsbidrag med knappt 190000 kronor varav 50000 kronor är utbetalt som ett förskott.

Ändamålet för Stiftelsen Folkets Park är ”att handha driften av Folkets Park och att där bedriva bland annat barn- och familjeverksamhet”. De beviljas ett driftsbidrag med drygt 326000 kronor för kommande år.

Ändamålet för Stiftelsen Forshedabadet är ”att äga och förvalta Forshedabadet, med därtill på anläggningen befintliga och tillkommande byggnationer i forma av klubbstuga, kioskrörelse och dylikt”. De beviljas ett anslag på drygt en miljon kronor för 2020. Samtidigt är kommunen medveten om att det finns stora renoveringsbehov när det gäller Forshedabadet.

Ändamålet för Stiftelsen Solgården är ”att äga, upprusta och förvalta fastigheten Vika 2:1 med därpå befintliga byggnader och att bland annat tillhandahålla lokaler för ungdoms- och föreningsverksamhet”. Stiftelsen beviljas ett driftsbidrag på 150000 kronor för år 2020.

Vad som händer med stiftelserna i framtiden är något oklar. Kommunen anlitade en konsult hösten 2017 som ska göra en översyn av stiftelserna och lämna förslag på framtiden för de olika stiftelserna. Det arbetet pågår fortfarande och frågan är om hur arbetet ska bedrivas. Det kan komma förslag om att upplösa någon av stiftelserna för att övergå i annan driftsform.

Taggar

Dela