Nyheter

Stella räddade försvunna Saga

Nyheter Det var i söndags som Saga försvann från sitt hem i Broddarp. I tisdags hittades hon sedan välbehållen – och det var ”kusinen” Stella som spelade en avgörande roll för att återfinna hunden.

Foto: Privat

Uppmärksamheten har varit stor i kommunen sedan Saga försvann i söndags förmiddag. Faktum är att även den andra hunden i hushållet försvann samtidigt. Men den återfanns relativt snabbt.

Men av Saga fanns inte ett spår och många engagerade sig i sökandet. En av dessa är Sagas mattes syster, Ann-Louise Smedberg.
– Vi var ute och letade i tisdags utan resultat. Sedan på kvällen skulle jag åka och träna och då fick jag samtal om att Saga setts till.

Efter två timmars sök så kom ett nytt samtal om att den försvunna hunden setts till på ett annat ställe. När Ann-Louise och övriga kom på plats så hittade de spår ote på ett fält. Då klev Stella in i handlingen. Hon fick i uppdrag att spåra i tassavtrycken.
– Hon gick rakt in i en dunge och där låg Saga.

Stella är en brukshund men har aldrig spårat upp en annan hund innan.
– Ända sedan hon var valp och hon inte hittade mig i trädgården så satte hon ner näsan i marken och började spåra. Så hon har en spårnäsa, berättar Ann-Louise Smedberg och avslöjar också att Stella fick belöning för mödan i form av bullar och hundgodis.

Taggar

Dela