Nyheter

Stark citykärna i pandemins spår

Nyheter Värnamo citys företagare går starkt i pandemins spår. Något som glädjer centrumledaren Anders Wallin.

Centrumledaren Anders Wallin gläds över cityföretagarnas framgångar.

– Den här våren och sommaren har, trots förutsättningarna, blivit bättre än förväntat . Jag gjorde en enkätundersökning innan sommaren och nu efter sommaren. Vi kan glädjas över att de flesta har klarat krisen bra än så länge och faktiskt levererat bättre siffror än föregående år.

Coronapandemin har satt stora avtryck i världsekonomin. Men Värnamo citys företagare visar en annan effekt. Några av anledningarna till det är flexibla öppettider, hemleverans och snabba omställningar.

– Många av butikerna såg tidigt möjligheten med att ställa om verksamheten och erbjuda flexibla öppettider. Det har fått effekten att de generellt sett levererar goda resultat och erbjuder en utökad och förbättrad service.

”En framgångsfaktor”
Anders Wallin ser positivt på Värnamo City och en utökad samverkan som ska stärka handeln i hela kommunen.

– Som en del i vår utökade samverkan är våra presentkort, vår lokala valuta, en viktig framgångsfaktor. Vi ser gärna att fler butiker, caféer och restauranger från hela kommunen ansluter sig till vårt presentkortsnätverk.

Exempel på företag som nyligen har blivit en del av presentkortsnätverket utanför tätorten är Bredaryds möbler, Ica Ässet i Forsheda och Rydaholms Ur och Guld.

– Presentkorten är en del av det som Värnamo City kan erbjuda. Vi tar gärna emot förslag på hur vi kan utveckla handeln och besöksnäringen i hela kommunen.

Hösten står för dörren. Hur blir det med marknaderna i höst?

– Vi kommer att köra friveckolördag i samarbete med Värnamo kvartsmaraton. Men det kan bli så att vi satsar mer på en torgdag för att anpassa oss efter rådande restriktioner. Däremot tror jag att det blir svårt att arrangera fullskaliga marknader redan under hösten. Min förhoppning är att den första marknaden i mars nästa år kan vara den första ordinarie marknaden igen.

Den 1 oktober arrangeras tjejkväll i centrum. Höstens upplaga blir ett coronaanpassat evenemang, där butikerna erbjuder en mer anpassad verksamhet.

– Vi vill möjliggöra för så många som möjligt att kunna delta. Exempelvis genom att låta erbjudanden leva över lite längre tid än bara under kvällen. Då får fler möjligheten att komma och ta del av erbjudandena.

Taggar

Dela