Nyheter

Stämningsfull julotta

Nyheter Julottor är ofta stämningsfulla och en sådan var det på morgonen.

En av många julotta i bygden var i Fryele kyrka där Christer Fjordevik från Värnamo var tjänstgörande präst

Julottan började med psalmen Var hälsad sköna morgonstund, följdes av Stilla Natt, Ett barn är fött på denna dag och avslutades med Dagen är kommen och postludium In dulci jubilo.
För musik svarade Jenny Larsen från Skillingaryd. I arbete var bland andra även kyrkvaktmästaren som tände 200 ljus före julottan. Julottan inleddes klockan 07.00 lite senare än det ofta var förr i tiden då den ofta började vid femtiden. Kyrkan var välfylld med cirka 70-talet besökare.

Jenny Larsen från Skillingaryd var inringd kantor i Fryele kyrka.

– Det är inte så ofta jag är kantor. Mitt första uppdrag var i Svenarums kyrka 1990 där jag hjälpte till på konfirmationen. Minns att det var en svårspelad orgel i Svenarum, vilket var tufft när jag var ny, kyrkan var fullsatt och nattvarden tog lång tid. Det minns jag väl. Jag har spelat i Missionskyrkan i Skillingaryd några gånger. Christer Fjordevik ringde och behövde hjälp i Fryele under juldagsmorgonen. Psalmerna är bestämda och övat har jag gjort under julhelgen, säger Jenny Larsen från Skillingaryd som på vägen till kyrkan under morgontimmarna mötte enbart mötte en bil, lastbil och ett rådjur.

Foto; Jenny Larsen

Kyrkan i Fryele i arla morgonstund.   [1/7]

Redo gör julotta  [2/7]

Christer Fjordevik och Jenny Larsen  [3/7]

Julkrubban gjord av Uno Davidsson  [4/7]

Vaktmästaren har 200 ljus att tända och släcka .  [5/7]

Juldagen 2018...  [6/7]

Välbesökt  [7/7]

Taggar

Dela