Nyheter

Spottade ordningsvakt i ansiktet

Nyheter En man i 45-årsåldern står under onsdagen inför rätta misstänkt för bland annat stöld och ofredande. Detta efter att ha ertappats med att snatta bland annat fryst kebab och då spottat en ordningsvakt i ansiktet.

Genrebild. Henrik Skoglund

Det var under hösten 2022 som det hela utspelade sig i en livsmedelsbutik i Värnamo. Mannen observerades inne i butiken där han enligt förundersökningen uppträdde på ett misstänkt sätt.

När han sedan konfronterades av ordningsvakter gjorde han motstånd och spottade en av vakterna i ansiktet.
”(Vaktens namn) uppger att han känner oro för om han kan ha utsatts för någon smitta och han känner också en oro för om han i sin tur skulle kunna smitta sin partner om han utsatts för smitta”, står att läsa i förundersökningen.

Bland de stulna varorna märks bland annat fryst kebab och rischoklad. Den totala summan uppgick till strax under 400 kronor. Men nu kan det hela bli betydligt dyrare då ordningsvakten kräver skadestånd på närmare 11 000 kronor.

Utöver stöld och ofredande står mannen åtalad även för ringa narkotikabrott och våldsamt motstånd i samband med ett polisingripande några månader före incidenten i matvarubutiken.

Rättegången hålls under onsdagen i Jönköpings tingsrätt.

Taggar

Dela