Nyheter

SPF-pensionärerna julfest

Nyheter SPF i Värnamo har skickat in ett referat som vi publicerar här på Värnamo.nu

Seniorerna i Värnamo hade på måndagen julfest i Arken och ordförande Birgitta Lewerth kunde hälsa 90 medlemmar välkomna.

Kåseri hölls av kyrkoherde Per Persson som på ett informativt sätt berättade om sambandet mellan Nydala kloster och Vasaloppet. Nydala kloster invigdes 1266 men så gammalt är inte Vasaloppet. Gustav Wasa har gett namnet till Vasaloppet, den som åkte Vasaloppet först var Anders Pärs 1922 men det första riktiga Vasaloppet kördes ett år senare med 119 startande och vanns av Ernst Alm på tiden 7.37 tim.

Mora-Nisse är den som vunnit flest Vasalopp med 9 segrar. Den första kvinnan som körde Vasaloppet var Margit Nordin 1923 därefter förbjöds kvinnor att köra Vasaloppet, men med olika förklädnader har dock flera kvinnor sedan kört loppet men 1981 fick kvinnor lov att ställa upp i Vasaloppet och den första som vann var Mary Bodelid.

Numera är det cirka 60 000 som åker något av alla alternativ till Vasaloppssträckor.  Tomten kom på besök och läste dikten om sig själv.  Tack till personalen i Arken för ett gott julbord och en fin service  Styrelsen önskar alla medlemmar en riktigt God Jul och ett bra 2017

Leif Hultman

  [1/5]

  [2/5]

  [3/5]

  [4/5]

  [5/5]

Dela