Nyheter

SPF på besök i Grimslöv

Nyheter Här kommer en rapport från SPF Bor-Rydaholms resa.

Onsdagen den 28 februari åkte 44 pensionärer från SPF Bor-Rydaholm i egna bilar till Grimslövs Folkhögskola på studiebesök. Skolan där har hela Sverige och flera andra länder som upptagningsområde med 28 elever av 90-tal sökande.

Alf Tjällskog började visa på storbilder från deras många olika utbildningsområden bl.a. KHD konsthantverk/design, bildsal/formsal, träsalar, smedja/metallhus, väv/textilsalar och tygtryckshus.

Dom har varit med om att ta fram stolar utan lim!

Efter denna uttömmande information blev vi guidade av eleverna i fem grupper för att se resultatet av deras olika arbeten. Där fick vi se träsvarvade prylar, pågående intarsia i trä, böjträ,
smide, vävning med färgtryck och många prototyper och färdiga små och större saker i olika material.

Skolans motto är ”Människan i centrum” och startades 1876 och ägs av Region Kronoberg. Det är 30 år sen Alf Tjällskog och Bodil Tallefors började jobba där.

Nyhetsstinna och hungriga var det dags för smörgåstårta som Bodil ordnat åt oss för ett pensionärsvänligt pris innan SPF som tack gav henne och medhjälparna choklad i olika former.

Efter detta fick vi se underbara landskapsbilder från Skatelövs-bygden som Arne Johansson suttit med dinglande ben i en liten luftfarkost och fotat från ovan. Vi satt som fastklistrade vid de sköna stolarna under denna för oss ovanliga tillställning. Fullproppade av nya intryck åkte vi hem till den vanliga lunken.

Arvid Andreasson

Pensionärerna bjöds på smörgåstårta. Genrebild. Foto: Pixabay

Taggar

Dela