Nyheter

Späckat sommarprogram i Folket Park

Nyheter Vårtecken i all ära, men när Folkets Park presenterar sitt program för de närmaste månaderna så är det ett säkert sommartecken.

Lennart Stockhaus, Lorenzo Gonzales och Maria Andersson visar delar av sommaren program i Folkets Park.

Lennart Stockhaus som är ordförande i Folkets Parkföreningen presenterade i dag ett digert program med kvalitetskultur som ska locka folk och framförallt barn och ungdomar till parken i sommar.

Med sig hade han Maria Andersson och Lorenzo Gonzales från Arbetarnas Bildningsförbund, ABF.

Anledningen till detta är att Folkets Park och ABF samarbetar kring flera evenemang i sommar.

Ledorden som trion tyck ha jobbat med är barn, ungdomar och integration.

Programmens målgrupper spänner över alla åldersgränser, från 2 år och uppåt.

När det gäller de absolut yngsta parkbesökarna så hoppas trion mycket på en föreställning som heter Ludde och hans lillasyster. En föreställning som direkt vänder sig till de allra yngsta, från två till fem år.

Den 29 juli kommer det föreställningen till Folkets park.

Men innan dess så händer det mycket i parken.

– Faktum är att vår sommarsäsong började redan första maj, efter demonstrationen då vi hade folk som tränade dans i parken, berättar Lennart Stockhaus.

Vid sidan av de stora evenemangen så är det varje vecka en mängd andra aktiviteter i parken. Zumba, linedance och bugg pågår varje vecka. Dessutom har man lyckats få plats med några loppisar i sommar.

Ett återkommande evenemang i Folkets Park är Cirkus Cirkör.

– Det är ett evenemang som vi genomför tillsammans med ABF och Folkets Park centralt.

– I år är det 15:e året som de kommer hit till Värnamo,

Cirkus startar måndagen den 3 juli och håller på fram till helgen. Som avslutning bjuds det som vanligt på en föreställning där barnen visar sina nya färdigheter.

Knappt har Cirkus Cirkör lämnat parken förrän det är dags för nästa stora evenemang. Den 9 juli visas föreställningen ”Det stora äventyret” där en viss Hönapöna har huvudrollen. Samma dag visas föreställningen Snövit, så då vänder sig till barn i 6-10-årsåldern.

Två dagar senare är det dags för Kalas i parken. Clowner utan gränser kommer till stan och har föreställning i parken.

– Det har varit svårt att få hit Kalas i parken, det är bara 13 städer i Sverige som har fått föreställningen.

– Där är är vår målgrupp speciellt nyanlända barn, fortsätter Stockhaus.

I sommar kommer även operaälskare att få tillfälle att njuta fullt ut i Folkets Park. Jenny Lindstipendiaten  Ylva Stenberg framträder då på stora scenen.

På den lilla scenen, inne i Rotundan kommer det att bli en föreställning som heter Köp hjärtan. Föreställningen handlar om den på 30- och 40-talet välkända stjärnan Ulla Billquist. En stor stjärna på sin tid som mötte ett tragiskt öde bara 38 år gammal. Men som också bodde några år i Värnamo, på Luddögatan 3.

Det bästa brukar man spara till sista, så även här.
Det 9 juli är det barnens festivaldag i Folkets Park. En hel dag späckad med olika aktiviteter för barn. Räddningstjänsten brukar komma och visa upp nån av sina brandbilar, ansiktsmålning är i det närmaste obligatoriskt och sedan är det så klart mängder av andra aktiviteter – bara för barn.
– Det bästa är ändå att barnens festival, liksom mycket av det andra som händer här är gratis, avrundar Lennart Stockhaus.

Dela