Nyheter

Späckat invigningsprogram för biblioteket

Nyheter Nu är programmet för öppnandet av det nya stadsbiblioteket i Värnamo klart.

Kulturchefen Lars Alkner och bibliotekschefen Ann-Christin Ekelund är mycket nöjda med invigningsprogrammet för det nya biblioteket.

Med start fredagen den andra mars och två dagar framåt så kommer det vara en mängd olika aktiviteter i anknytning till biblioteket. I grunden är det samma program som var fastställt till det planerade öppnandet i september förra året.
– Det är i stort sett samma program, men vi har adderat en del programpunkter, berättar kulturchefen Lars Alkner,
Själv invigningen av de nya lokalerna kommer inte som traditionellt att bjuda på något klippande av blågula band.
– I stället väljer vi att öppna den stora dörren till biblioteket, förklarar Alkner.
det är kulturchefen Eva Törn som tillsammans med författaren Johan Unenge kommer att hälsa besökarna välkomna genom att öppna dörren.

I samband med det så kommer också det stora entrén mot Jönköpingsvägen att öppnas för allmänheten.
Suget efter att äntligen få öppna i Gummifabriken har varit stort. Att stadsbiblioteket varit stängt sedan början på juni har märkt i statistiken. Antalet utlåningar har minskat med 20 procent.
Från 200 000 utlåningar till 160 000 utlåningar.
– Samtidigt har utlåningen ökat på Vråens bibliotek och några biblioteket utanför Värnamo, berättar bibliotekschef Ann-Christin Ekelund.
Öppningsdagen så blir det också dags för en favorit i repris. Lunchlyriken som blivit en succé på Cupolen, kommer nu att fortsätta med start på öppningsfredagen.
Två utställningar blir det också. Först en utställning som heter 100 år av glömska. Dessutom kommer det att visas en utställning som handlar om Gummifabrikens historia.
Invigningen kommer att göras av Raymond Pettersson (C) som bland  mycket är ordförande i Länsmuseets styrelse.

Sedan kommer det att visas en vernissage om LasseMajas dektektivbyro.
– Då är det säkert många barnfamiljer som kommer besöka oss, förklarar Alkner.
Under öppningshelgen kommer det att hållas guidade runturer i biblioteket. Bibliotekarierna som jobbar där kommer också att dela ut speciella boktips till besökarna.
Under hela öppningshelgen så kommer det också att vara många aktiviteter för barn och ungdomar. Båda dessa grupperna kommer att ha varsin egen avdelning.
En av punkterna som riktar sig just till barn är en trolleriföreställning med  Joxelina.

Taggar

Dela