Nyheter

Sommarreportaget: Praktikanter i verkligheten

Sommarreportaget: Praktikanter i verkligheten

Nyheter Hos bsv i Värnamo är man hejare på att ta emot praktikanter och de som trivs just nu är en kille och en tjej från Värnamo samt en tjej från Sunnaryd utanför Gislaved.

bsv arkitekter & ingenjörer ab är ett expansivt företag med huvudkontor i Värnamo och med kontor på flera andra platser: Göteborg, Borås, Tranemo, Nässjö, Jönköping, Växjö och Kalmar. Totalt är man ett 80-tal involverade med Johnny Grauengaard från Värnamo som vd. Man tar ofta emot praktikanter och just nu är det sommarpraktikanter som gäller, hela tre stycken vid kontoret i Värnamo.

Det är tre ”92:or” som har bsv som sin sommarpraktik och de tre trivs alla väldigt bra, inte minst med att man får jobba med ”riktiga” projekt.

– Det märks att man känner sig behövd som praktikant, säger Johanna Ohlin, Sunnaryd, Lasse Buhl, Värnamo och Amanda Leo, Värnamo.

Johanna pluggar till civilingenjör i Luleå och börjar bli klar med studierna.
– Det känns mycket bra att ha fått denna praktikplats, säger Johanna.

Lasse läster till arkitekt i Lund och han är nu för tredje året i rad sommarpraktikant hos bsv:
– Det är väldigt bra här, verklig spännvidd på vad företaget sysslar med och det märks hur bsv växer, noterar han.

Amanda läser till planarkitekt i Karlskrona men ska nu ta ett sabbatsår för att jobba:
– Det är ganska vanligt att man gör så och jag tror att det blir jättebra, säger Amanda.

Även om man är färdigutbildad krävs det ofta erfarenhet av ett jobb och nu har trion med sig en hel del jobberfarenhet när man senare kanske ska söka jobb som arkitekt eller något liknande. Kanske blir det till och med på bsv för någon av dem. De har ju redan en fot inne…

Nu blir det lite ledigt för alla tre: Johanna ska till en början upp till Luleå och ”flytta hem” allt hon har där. Amanda reser med en kompis till Italien för att bland annat se på arkitektur och Lasse åker närmast till Lund för att öva inom ett teaterframträdande på Kiviks marknad. Sedan blir det en semesterresa också.

Johnny Grauengaard är mycket nöjd med sommarpraktikanterna:
– De har fått jobba i skarpt läge och det gör att de bidrar positivt i bsv’s olika projekt. Praktikanterna har fungerat mycket bra och har arbetat med detaljplaner, ritat flerbostadshus, sommarhus med mera. Det är bra med relevanta projekt som blir verklighet, noterar Johnny.

För Johnny själv väntar också lite semester, en bilresa söderut där huvudmålen är kring Franska rivieran.

Taggar
BSV

Dela