Nyheter

Sociala Jennie redo för ny utmaning

Nyheter Redan som ung fick Jennie Kroon Bosevik upp ögonen för hårstyling. Efter 16 år som frisör är hon ny ägare till Spray i Värnamo.

Redan som ung fick Jennie Kroon Bosevik upp ögonen för hårstyling. Efter 16 år som frisör är hon ny ägare till Spray i Värnamo. Bild: David Alin

Det brukar sägas att långsiktighet föder framgång. Där är Jennie Kroon Bosevik ett praktexempel. Efter 16 år som frisör på Spray har hon nu tagit över verksamheten efter Carina Byström.

– Det har varit en helt fantastisk tid hittills och jag har lärt mig otroligt mycket. Genom Carina har jag fått möjligheten till mycket utbildningar och tjänsteresor, allt för att få veta allt som frisöryrket handlar om. Man är som en familj på en frisersalong, vilket är jätteroligt, berättar Jennie.

Men låt oss första backa bandet. Redan i tidig ålder blev Jennie intresserad av hårstyling och håruppsättningar.

– Jag har alltid varit intresserad av nyheter och trender. Jag letar mig fram till nya kunskaper och erfarenheter inom området. Jag är en nyfiken människa och brinner för ny kunskap, säger hon.

Frisöryrket lockade, men på grund av avsaknad av frisörinriktning på gymnasiet så läste Jennie samhällsprogrammet med inriktning ekonomi på Finnvedens gymnasium.

– Jag tog mig en funderare under studietiden. Ju mer jag tänkte på det, desto mer kändes det rätt och det är ett val som jag inte ångrat än. Efter studenten började jag läsa till frisör på en privatskola i Göteborg. Först var det sex månaders studier, sedan tre års lärlingstid. Min lärlingstid gjorde jag på en annan frisersalong här i Värnamo.

När utbildningen var klar 2007 börjar Jennie arbeta som frisör på Spray i Värnamo.

– Jag har vuxit otroligt mycket både som frisör och människa och jag har fått en trygg plats. Jag är en glad, social och organiserad människa som trivs med att ha mycket bollar i luften och det här jobbet passar mig bra. Det är spännande varje dag, man möter människor i alla åldrar och du får uppleva minnesvärda ögonblick, säger hon.

Och nu har Jennie tagit sig an nästa utmaning. I vintras aviserade Carina Byström att det var dags att lämna över ägarskapet till den välkända frisersalongen. Efter lite betänketid beslutade sig Jennie för att ta över verksamheten.

– Jag har fått förfrågan om att driva en frisersalong tidigare, men då har det inte varit läge. Nu när jag däremot fick frågan så kände jag att det här var min chans. Jag har ingen erfarenhet av att driva egen firma men jag kan branschen. Det händer så otroligt mycket inom frisörvärlden och sociala medier gör att kunderna i dag är medvetna på ett helt annat sätt. Tack vare Carina har jag fått alla verktyg som krävs för att lyckas driva vidare verksamheten, hur allting fungerar och är upplagt. Det är väldigt upparbetat i sig och min ambition är att driva vidare salongen i samma anda. Det jag hoppas är att vi kan bli fler i salongen, vi letar både utbildade frisörer och elever, säger Jennie.

Spray lockar kunder från både när och fjärran.

– Vi har kunder från både Gislaved, Gnosjö, Rydaholm och Jönköping. Många som jobbar här i Värnamo kommer hit och klipper sig, vilket år kul. Sedan har vi även kunder som enbart kommer hit för vår skull, då vet man att man gör något bra.

Vad ser du för trender i branschen?

– Jag tror mycket på färg i varmare toner, mycket lyx och glans, man vill riva upp sommartröttheten med något lite nytt. Även uppklippta längder med mycket lugg och sidbena är på väg tillbaka, men det man främst ser är att man ska vara sig själv och våga sticka ut med sin personlighet lite mer. Att våga hitta sin egen stil, helt enkelt.

Vad är det bästa med frisöryrket?

– Att vara social, träffa kunder och att få göra någon fin. Att göra något som kunderna kan vara nöjda med och leva med länge. Att få den personliga kemin som gör att de kommer tillbaka, men även möjligheten att få vara med om oförglömliga stunder i människors liv. Allt från ett barns första klippning till studentbal och bröllop. Tänk att få göra något så viktigt för någon inför en stor dag.

Taggar

Dela