Nyheter

Slutfrågat till fullmäktiges politiker

Nyheter Nu är det snart slut med punkten "Fråga din politiker" på kommunfullmäktiges dagordning. Allmänhetens punkt på fullmäktiges dagordning  där det har gått att ställa frågor direkt till de folkvalda.

Kommunfullmäktige kommer förmodligen att skrota den stående punkten "Fråga din politiker". I stället uppmanas folk att mejla politikerna med frågor.

Som Värnamo.Nu skrivit om tidigare har kommunstyrelsen har sagt ja till att punkten försvinner från fullmäktiges dagordning.

På torsdags är det kommunfullmäktige själva som ska fatta det slutgiltiga  beslutet.
Kommunstyrelsens ordförande Hans-Göran Johansson motiverar att man ska ta bort allmänhetens möjlighet att ställa frågor direkt till ledamöterna i fullmäktige.
– Sedan 1 januari 2015 när punkten infördes är det bara vid något enstaka tillfälle som det funnits någon fråga till politikerna, säger han.

I handlingarna framgår det att det bara är vid två tillfälle som allmänheten haft frågor till politikerna. Båda dessa gånger var vid samma tillfälle, i januari 2016.
Men att punkten nu försvinner från fullmäktiges dagordning innebär inte att allmänhetens möjlighet att ställa frågor direkt till politikerna försvinner. Tvärt om finns det i dag större möjlighet än tidigare. Alla politiker har i dag eget mejlkonto som är knutit till namnet och Värnamo kommun.

Taggar

Dela