Nyheter

Skriver till ministern om Östboskolan

Skriver till ministern om Östboskolan

Nyheter Sandra Örn har reagerat kraftfullt med tankegångarna kring Östboskolan i Värnamo.

Nu skriver hon ett långt brev till kommunen men också till utbildningsminister GustavFridolin (MP).

– Nu har frågan stötts och blötts mellan föräldrar och barn- och utbildningsnämnd och förvaltning men nu tycker jag det är dags att vi lyfter frågan vidare på högre nivå och i ett vidare perspektiv. Vi kommer ingenstans och vi får bara urvattnade standardsvar utan substans och utan någon som helst förankring med verkligheten när det kommer till att bedöma risker. Vi tycks tala inför döva öron trots att vår oro i allra högsta grad är befogad, noterar Sandra.

Sandra vill gärna se att Gustav Fridolin tittar på ärendet både i sin yrkesroll som just utbildningsminister men också som Miljöpartist.
– Är detta ett beslut som du som skolminister och Miljöpartist kan stå bakom med tanke på vilka frågor som är högaktuella i skolvärlden idag och vad som händer i vårt samhälle och vår värld? Då pratar jag om riskfaktorer och säkerhetsfrågor som man nu och i framtiden kommer behöva ta ställning till och arbeta aktivt med. Då risker vi behöver jobba emot och inte i onödan utsätta oss för. Miljöpartiet i Värnamo står nämligen bakom detta beslut tillsammans med Allianspartierna.

– Det är hemskt att säga det men jag vill genom denna skrivelse lyfta min och andra föräldrars/lärares/pedagogers/medborgares oro över detta beslut för att få på pränt vad det är vi ser för risker. Genom denna skrivelse och med tanke på vem jag skickar det till kan någon aldrig komma och säga att det står ord mot ord om något som vi oroar oss över kommer att inträffa. Det finns på pränt. Vi har även meddelat skolverket, skolinspektionen och arbetsmiljöverket om vår oro.

– Jag hoppas dock att vi inte ska behöva bli efterkloka och att ni som står bakom detta beslut återigen sätter er kring beslutsbordet för att tänka om och göra rätt. Riva upp beslut om Östboskolan som skollokal eller planera annan ändamålsenlig verksamhet i omringliggande byggnader. Än är det inte för sent att göra rätt!

Här finns hela skrivelsen till kommunen. (pdf)

Taggar

Dela