Nyheter

Skrivelsen: Att bo på Mosslegatan har blivit en mardröm

Nyheter Att bo på Mosslegatan har blivit en mardröm sedan gatan blev huvudled i samband med att viadukten stängdes av för biltrafik. Det menar en boende i en skrivelse till flera högt uppsatta kommunpolitiker. Läs skrivelsen i sin helhet i något redigerbart skick nedan.

Att bo på Mosslegatan har blivit en mardröm sedan gatan blev huvudled i samband med att viadukten stängdes av för biltrafik. Det menar en boende i en skrivelse till flera högt uppsatta kommunpolitiker.

Jag har varit i kontakt med tekniska kontoret angående den kaotiska trafiksituationen på Mosslegatan. Trafiken har ökat lavinartat och förstör vår boendemiljö. Vi störs av trafikljudet både inomhus och utomhus. Har visserligen fått svar från tekniska men inget konkret, Mosslegatan och vi som bor där tycks vara helt bortglömda. Inga åtgärder finns planerade? Man kommer eventuellt titta på Mosslegatan i samband med planerade åtgärder för Götavägen? Inom några år kanske man kommer eventuellt göra något! Det är som att säga till någon som håller på att drunkna: jag kommer sedan kanske. Om några år så ……. 

Man jämför hela tiden Mosslegatan med stora breda genomfarts/infartsvägar som Bangårdsgatan, Götavägen, Västermogatan och även Grevevägen som också byggts med bredd och med ordentliga avstånd till fastigheterna för att trafiken skulle flyta och inte störa boende, medan Mosslegatan byggdes för cirka 100 år sedan för den tidens trafik. Den är inte anpassad för att vara en huvudled med ett allt ökande trafikflöde! Många av husen ligger drygt en meter från vägen. Ingen trottoar som skyddszon. Den togs bort för många år sedan då man ansåg att stadsbussen skulle gå här, det blev inte långvarigt eftersom det fanns inget behov av busshållplatser här. Nu låter man bilisternas behov gå före människornas, man har anpassat vägen så vi utsätts för ännu mer trafik, borde vara tvärtom. Ännu mer oljud från guppen som vi tydligen ska bara ha, trots att man vet hur mycket oljud och olägenheter dom orsakar. Att allt det här ökar olycksriskerna, ger hälsorisker och vantrivsel för oss, som utsetts för det dagligen bryr man sig inte om! Det är flera personer som har varit i kontakt med tekniska men man tar oss inte på allvar. Man måste hitta andra lösningar, vi kan inte utsättas för den här ”misshandeln” längre! 

Man bör stänga av Mosslegatan för genomfartstrafik! Då skulle vi inte ha några större problem, man kunde göra avsmalningar som på andra ställen i stan och tillåta parkering längs med vägen igen. Nu är det fullproppat på ”anknytande” vägar. Ingen säker plats för oskyddade trafikanter. Man har kunnat stänga av andra vägar och låtit bilisterna ta de nyare vägarna även om det har medfört att man fått köra lite omvägar. Snälla gör något innan det är för sent, innan någon förolyckas, innan vi drabbas av sjukdomar på grund av avgaserna och stressen. 

Mvh
En boende på Mosslegatan

Taggar

Dela


15 reaktioner på Skrivelsen: Att bo på Mosslegatan har blivit en mardröm

Vi har ett val till hösten. Kanske behöver byta ut den sittande till någon som förstår hur det är att ha en huvudled 1 meter från sitt fönster. Alla tävlar mellan guppen. Komma först.

Politikerna valde att lägga alla slantar på gummifabriken. Nu får medborgarna lida med denna kaotiska situation när kommunkassan är barskrapad för alla framtida investeringar. Trist…

Läste just att kommunen inte har några planer på ny viadukt inom de närmaste fem åren😡. Är det ett dåligt skämt eller? Tror Gottlieb på kommunen att folk ska börja vänja sig av med viadukten och att kritiken ska ta slut? Ska det behöva hända något allvarligt som omvägar/fördröjning för blåljusfordon som gör att kommunen ska börja tänka?

En viadukt med direkt anslutning ner på gågatan är inte saknad. Det bör rimligtvis finnas en annan lösning, vad det dock skulle tänkas vara vet inte jag.

Men centrum bör vara bilfritt.

ps. Bannlys epatraktorer.

Håller med! Så svårt att åka till centrum när man kommer västerifrån. Varför stänga viadukten innan man har en ny trafiklösning? Butiker och restauranger med mera är beroende av kunder och nu med alla IFK-matcher och andra roliga saker som lockar folk till Värnamo så finns ingen trafiklösning 😡
Till politikerna eller vem som bestämmer: Bestäm er nu!

En stor skam att skära av en så viktig pulsåder som viadukten utan att ta fram en plan för att snabbt bygga en ny! Det handlar inte bara om de bostadsområden som blir drabbade av ökad trafik. Även utsläppen ökar när alla måste köra omvägar för att ta sig mellan öst och väst över järnvägen! Att göra det svårare och dyrare för bilisterna att ta sig till centrum skadar även handeln! Bilen är vår framtid! Gör det enklare att vara bilist; inte svårare! Alla tjänar på det!

Minns att Sonja Hyltén brukade prata sig varm om den trafikfria stadskärnan på 90-talet. Det kanske är en vision som fortfarande är på tapeten?

Då skulle ni bo vid Götavägen… katastrof när många ökar hastigheten hela vägen igenom och dessa EU-moppar som låter något hemskt när dom gasar på. Tävlar mot varandra. Man kan inte heller här ha fönsterna öppna.

Bara klagomål. Jag åker hela staden runt för att komma till centrum klagar och inte. Vi har så duktiga politiker som sitter och bestämmer att vi skall förorena luften med bilgaser så mycket vi kan. De tänker inte på stadsfolk eftersom de bor ute på landet och andas frisk luft.

Kan bara hålla med ”boende Mosslegatan”. Det har blivit en mindre katastrof att bo på Mosslegatan. Mycket trafik, fortkörare och buller, samt mopedister som sannolikt försöker slå världsrekord i att köra så fort så möjligt över fartguppen. Bor man inte på Mosslegatan så är det nog svårt att förstå problemet. Och det blir ju inte bara omvägar för alla när viadukten är stängd, man har ju även byggt ologiska busshållplatser på de större genomfartsvägarna, vilket innebär köbildning vid rusningstrafik. Nä, nu är det dax för kommunen att först och främst fatta beslut och sen komma till skott.

Instämmer till fullo. Man kan knappt ha fönstret öppet längre. Man funderar över kompetensen hos ansvariga för trafiken i staden. Mycket dålig planering beträffande viadukten et cetera.

Bor inte på Mosslegatan själv , men kan inte mer än instämma med insändare, lider med boende. Att inte våra styrande politiker inser att en renovering/ utbyte av viadukten är nödvändig. Den som påstår att trafikläget är bra efter nedstängning av viadukten bor nog ytterst centralt själv och aldrig vistats ovanför viadukten. För trafiksituationen är ren skit. Ser man även till dom ”nya” trafikregler med stopp plikter på orimliga ställen och huvudled som vetter helt konstigt då undrar man om våra trafikplanerare ätit svamp till frukost.

Min slutsats. Man vill inte att biltrafik ska finnas, särskilt inte inne i städer.
Därför finns det en dold agenda om att göra den nuvarande trafiken så dålig och omständig som möjligt.
Så att både de som sitter i bilarna och de som bor utmed gatorna ska bli så vansinniga så trafikmotståndarna kan säga: -Se här, så illa är det med stadstrafik.
Denna bensinslukande/avgasökande omledning ett typexempel.
Färre P-platser ett annat.
Fördröjningen av ny viadukt ett tredje.
Alla gupp och hastighetssänkningar ett fjärde och femte exempel.
Många fler kan räknas upp men stannar vid dessa.
Förstår förresten fullt ut att stadsbussarna inte vill köra denna gata! Vilken utomstående vill det?

Se till att bygg ny viadukt eller renovera befintlig viadukt. Stor skam av kommunen det här. Ingen framförhållning alls. De har vetat viaduktens skick i många år men inte gjort något.

Kommentarsfunktionen är stängd