Nyheter

Skottlossning i Skillingaryd – en man är gripen

Nyheter Flera polispatruller var på plats kring Sturegatan - Marielundsgatan i Skillingaryd där en misstänkt skottlossning ägde rum kring klockan 15.45. Vid 19-tiden bekräftade polisen att en man gripits.

Beväpnade poliser  [1/5]

Polis på plats  [2/5]

Avspärrning vid Sturegatan-Åkersvägen  [3/5]

Avspärrning  [4/5]

Sturegatan  [5/5]

Uppdaterat: Polisens vakthavande Roland Karlsson berättar att en medelålders man greps och denne är misstänkt för framkallande av fara.
Mannen verkar ha skjutit omkring sig från fastigheten men inte träffat någon person.
– Vi hade förhandlare på plats och mannen greps på ett lugnt sätt, berättar Roland Karlsson vid 19.30-tiden.
Mannen kom självmant ut efter telefonförhandling med polisen.
Den misstänkte mannen fördes till Jönköping för förhör. Några poliser av de totalt 20-talet på plats stannade kvar på den aktuella platsen för att tala med grannar. Det är oklart varför mannen sköt. Tydligen använde han ett jaktvapen och i bostaden påträffades vapen.

Under kvällen greps också en annan man på platsen.Denne har inte med själva skjutningen att göra men han misstänks för olaga hot mot tjänsteman,.

Det finns även en annan uppgift som inte är bekräftad: Att kvinnan som körde av vägen söder om Skillingaryd vid ungefär samma tidpunkt kan ha haft kontakt med mannen som sköt omkring sig. Detta är inget som går att få bekräftelse på från polisen.

Noteras kan att en del boende i området inte fick lämna sina hus under händelsen och missade exempelvis planerade besök vid midsommarfirandet på Grönelund.

Tidigare information:
Enligt uppgift från förbipasserande på väg till midsommarfirandet på Grönelund är det avspärrningar vid Sturegatan och det är svårt för många att komma fram på ett enkelt sätt.

Tobias Sundström vid polisens ledningscentral berättar att man har flera polispatruller på plats men i övrigt vill han inte kommentera händelsen:
– Det är för tidigt att säga något, uppger han.
Samtidigt säger han att det inte finns någon uppgift om att någon är skadad.

Ett vittne har uppgett att sex skott avfyrats och skottlossningen hördes för övrigt långväga ifrån.

Privatbilder

Taggar

Dela