Nyheter

Skolbusschauffören körde barn i bagaget

Skolbusschauffören körde barn i bagaget

Nyheter

nu/wp-content/uploads/2015/09/Skolskjutsskylt150923.jpg”>

När skolbussen inte startade tog busschauffören sin privata bil och började plocka upp skolbarnen. Bilen blev snart full med barn och då placerade chauffören två av barnen i bilens bagage. Föräldrarna i Rydaholm och Horda är minst sagt missnöjda med med hur skolbussarna används. I flera skrivelser till Värnamo kommun har föräldrarna påtalat fler och brister. Bland annat i hur förarna kör.
– Vi har bland annat krävt att få se kopior på förarnas yrkesförarbevis, säger Anna Magnusson, en av föräldrarna som står bakom skrivelsen.
En av många incidenterna som beskrivs i föräldrarna skrivelse till kommunen handlar om simskolan i Värnamo.
När skolbarnen i årskurs 1 och 2 på Horda skola skulle åka buss till Värnamo för simundervisning uppstod problem. Chauffören kör iväg innan alla barn är bältade, sneddar över gatan på väg in i en refug och tvärnitar så att barn slår sig och en lärare skadar en axel.
Berättelser från barnen om att chaufförerna kör över 100km/h på 70-väg, att de kör vingligt är också sånt som vi föräldrar får höra, säger Anna Magnusson. Att chauffören varit nära att backa på skolbarn är en annan berättelse vi fått kännedom av från föräldrar.
Även från närliggande skolor kommer historier om att skolskjutsar kört i diket och att chaufförer är upprörda för att de yngre eleverna inte kan förklara vägen hem då chauffören inte hittar vägen.
Det ska även ha förekommit att bussföraren glömt stanna och släppa av 7-åringar vid deras hem.
Värnamo kommuns ansvariga skolskjutssamordnare, har inte kunnat kommentera skrivelserna till kommunen, eftersom han är sjukskriven.