Nyheter

Skolbarnens läsplattor kostade mer än planerat

Nyheter Satsningen på att varje skolbarn ska ha tillgång till egen dator eller läsplatta blir dyrare än planerat för kommunen.

BUN begär nu tre miljoner extra från kommunstyrelsen, för att kunna fortsätta satsningen på läsplattor och datorer till alla elever.

I stället för planerade sju miljoner kronor så har det nu konstaterats att kostnaden kommer att passera 10-miljonersstrecket. Per år.

Sedan planen för kommunens  IT-investeringar som togs fram 2015 har verkligheten förändrats för kommunen. Bland annat så har elevantalet ökat betydligt mer än vad som var planerat. Även andra ej budgeterade kostnader har tillkommit, exempelvis  laddvagnar, stöldskåp och klassrumsutrustning.  I den ursprungliga planen så budgeterades det att It-satsningen en-till-en, det vill säga att alla i skolan skulle ha tillgång till egen dator eller läsplatta, skulle kosta 7,1 miljoner kronor per år. Detta för åren 2019 – 2024.

För att kunna fortsätta satsningen utan att hamna på minus begär nu Barn- och utbildningsnämnden tre miljoner kronor extra för 2019.
Kommunstyrelsen har ärendet på sitt bord och fattar beslut om detta under dagen.

Arkivfoto

Taggar

Dela