Nyheter

Skola i fokus på dialogmöte

Nyheter Tånnö skola diskuterades flitigt under landsbygdsdialogen.

Tånnö skola diskuterades flitigt under landsbygdsdialogen. Bild: David Alin

Skolan brukar vara ett återkommande ämne på kommunens dialogmöten och onsdagens möte i Tånnö var inget undantag. Skolan hamnade i fokus redan i samband med när kommunstyrelsens förste vice ordförande och näringsutskottets ordförande Mikael Karlsson (C) pratade om etableringar som är på gång i kommunen. En av etableringarna som berör Tånnö är det nya bostadsområdet som planeras i Rolstorp i närheten av Vidösterns östra strand och strax söder om Tånnö samhälle. En satsning som innebär närmare 60 nya bostäder i samhället.

– Det här är jättepositivt, det säkrar Tånnö skola. I dag har vi 30 barn i skolan, men med en sådan här etablering ökar barnantalet, säger barn- och utbildningsnämndens ordförande Maria Johansson.

I ett inkommet enkätsvar efterfrågades satsningar på Tånnö skola. Maria Johansson svarade.

– Det är investeringar i skolan på gång. Först var planen att det skulle bli av under 2025, men nu har det flyttats fram till 2026. Vi vet från teknik- och fritidsförvaltningens håll att en satsning på Tånnö skola är prioriterad, säger hon.

Kommunstyrelsens ordförande Tobias Pettersson (M) redogör för kommunens investeringsplaner.

– Vi gör stora investeringar just nu med två grundskolor, tre förskolor, Park Arena och arenan. Det är väldigt mycket investeringar vi gör, men snart har vi nått den toppen. Sedan är tanken från alliansens sida att vi ska fokusera mer på investeringar och underhåll i befintliga fastigheter framöver, säger han.

Taggar

Dela