Nyheter

Skogsbrand på 2500 kvadratmeter – helikopter vattenbombar

Nyheter Räddningstjänsten är på plats med "väldigt mycket personal från fyra olika stationer" vid en skogsbrand i flymossen utanför Lanna.

Vid 13.20 fick SOS larm om en skogsbrand utanför Lanna.

– Vi har fått in samtal från flertalet personer som säger att det brinner i terrängen i flymossen utanför Lanna. Vi är på plats med räddningspersonal från fyra olika stationer och helikoptrar för att först begränsa spridningen och omringa branden innan vi börjar med att försöka släcka det helt, säger räddningstjänstens ledningsoperatör.

– Just nu är branden cirka 2500 kvadratmeter och vi har ännu inte hunnit runt hela, prioriteringen är att den inte ska sprida sig över en väg här nu. Det här är en större insats vi arbetar med, avslutar räddningstjänstens ledningsoperatör.

Polisens presstalesperson Jonny Gustavsson fyller i:
– Den senaste uppgiften jag har är att man flög över platsen med drönare och då kunde se att branden spred sig. Vi kom nyss till platsen, men jag har ingen uppgift på om brott misstänks. Det verkar också vara någon form av byggnad som är drabbad.

Vid 16.30-tiden uppgav SOS ledningsoperatör att man har börjat dra tillbaka styrkor från platsen, men att det i nuläget inte går att avge någon prognos.
– Vi har en helikopter i luften just nu som vattenbombar, säger SOS ledningsoperatör.

Senast uppdaterad 16.40

Linn Törnberg
Henrik Skoglund

 

 

 

Taggar

Dela