Nyheter

Skjetne har konverterat

Nyheter Ahmed Rekdou Skjetne, tidigare med namnet Leif och senast bostad i Dannäs och Skillingaryd, har konverterat till islam.  

Från en träff i Hånger i januari  [1/5]

Gemytlig tidigare präst i bygden, numera med tilltalsnamnet Ahmed  [2/5]

Leif Skjetne i Åker 2013  [3/5]

Leif Skjetne vid Skillingaryds Läger 2015  [4/5]

Leif Skjetne hos Hundklubben Attila 2007  [5/5]

Han har tidigare varit präst i Svenska kyrkan och vi berättade för en tid sedan om hans besök i bygden. Han är annars numera bosatt i Marocko.

Han är lite förtegen vid dagens intervju men säger att han kommer att berätta mer när han kommer till Sverige i juni. Det stämmer dock att han konverterat och att han haft ett samtal med biskopen i Växjö stift.
Han säger att han har det bra i Marocko med religionen och livet i övrigt.

• Biskopen berättar
– Jag har mött Ahmed Rekdou Skjetne till ett samtal då han berättade att han konverterat till islam och därmed ville lämna uppdraget som präst. Livet kan ta vändningar som gör att en människa ser och väljer andra vägar i sin relation med Gud. För mig är det självklart att möta andra trosbekännare med djup respekt, berättar biskop Fredrik Modéus för vår tidning

Biskopen säger även att när en präst i Svenska kyrkan väljer att konvertera till en annan religion får det självklart konsekvenser. Därför har domkapitlet förklarat Ahmed Rekdou Skjetne obehörig att utöva vigningstjänsten som präst.

Taggar

Dela