Nyheter

Skillingarydsalvan ställer om

Nyheter Skillingarydsföretaget Skillingarydsalvan anpassar sin kostym. Många tusen liter handsprit i lokalerna på Logatan har redan tillverkats

Skillingarydsalvan Fyra Ess har ställt om sin produktion  [1/5]

Karolin, Andreas, Angelica och Azra producerar nu tiotusentals liter handsprit  [2/5]

"Med lite olja i så torkar inte händerna ut"  [3/5]

För en månad sedan fick företaget förfrågan. Sen har det gått i rasande fart...  [4/5]

  [5/5]

För en månad sedan frågade en kund efter handsprit. Där började allting och företaget har idag ställt om sin produktion…

– Vi sålde 6 000–7 000 flaskor direkt. Det var då vi började prata om att ta fram ett eget Fyra Ess märke. När vi blev kontaktade av Vaggeryds näringsliv efter att de haft möte med andra kommuner slog vi till direkt. Nu levererar vi handsprit till vård- och omsorgsboende i Jönköpings län, säger Andreas Ahlgren.

– Råvaran har vi sedan tidigare och vi har använt alla våra redan befintliga inköpskanaler och vi har haft bra tillgång och alla är snabba på att leverera, säger Karolin Grunditz.

Andreas Ahlgren nämner att företaget levererar i princip det som de klarar av vilket är 10 000 flaskor i veckan. Karolin, Angelica och Azra visar alla modeller av flaskor som handspriten tappas upp i.

– Angenämt problem var att etiketterna till flaskorna inte producerades i den takt vi önskade. Tack vare bra och smidiga grannar löste de detta och nu får vi klistra på etiketterna för hand, för tillfället, säger Karolin.

Hur går produktionen till?
– Vi blandar ihop olika ingredienser. Alkogelen är inte rinnig utan lite tjockare och inte så uttorkad för att vi har olja i vår. Man kan välja parfymfri eller med parfym i. Vi har släppt vårt egna varumärke och nu producerar vi så mycket vi kan, säger Andreas.

Från fyra ordinarie medarbetare har nu företaget fått höja sig ett steg och närmare fördubblat sin personalstyrka.

– Vi har tagit in tre extra personer som jobbar hos oss och just nu skruvas korkarna och etiketterna placeras på flaskorna för hand så lite mer extra jobb har det blivit, berättar Angelica Hjelm.

20 000 handspritsflaskor har redan producerat och den nya produkten har gjort att Skillingarydsalvan Fyra ess kommer nästa vecka att jobba extra för att hinna med alla akutordrar som läggs.

– Det kommer en verklighet efter den här krisen också, så vi kanske fortsätter med att producera handsprit även framöver, menar Andreas som är tacksam för att de kan hjälpa till på något sätt.

Azra Fekovic visar de olika flaskorna och nämner att bästa effekten av handsprit är när man blöter ner handen ordentligt med handsprit och inte ”duttar” ur små mängder ur flaskan.

– Men det är viktigt att tvätta händerna också, avrundar Angelica.

4 000 liter har producerats i företagets lokaler sedan en månad tillbaka och mycket mer lär det bli…

– Vi tillverkar inte bara till äldre- och omsorgsvården utan handsprit till allt och alla om de vill! Det kan handla om butiker, frisörer eller privatpersoner, avrundar Karolin.

Taggar

Dela