Nyheter

Skillingaryds marknad på lördag ställs in

Nyheter För första gången i historien, förutom under pandemin, måste SIS hockeysektion ta beslutet att ställa in höstmarknaden i Skillingaryd. – Det är bedrövligt och sorgligt att man inte lyft detta tidigare, säger intresseföreningens ordförande Jörgen Johansson.

– Tyvärr har vi fått så få antal knallar till årets höstmarknad så vi tvingas att ta beslutet att ställa in. Det är inte ens en fjärdedel mot vad vi har haft andra år så vi får det inte ens att gå runt. Vi hade styrelsemöte i går och pratade om hur vi skulle göra. Nu har vi bestämt oss för att det inte blir någon marknad på lördag, berättar Peter Bergström från SIS hockeysektion.

Ordförande i Skillingaryds Intresseförening, Jörgen Johansson, var inte glad när han nåddes av beskedet:

– Jag tycker det är bedrövligt. Att man inte lyfter upp detta tidigare. Det är inte juste att komma med detta några dagar innan. Man kan hjälpas åt tillsammans att arrangera. Vi har alla ett samhällsansvar. Var det så krisigt så kanske jag kunde ha lyft ut butiken till marknadsplatsen, men det går inte med bara några dagars varsel. Marknaden är en tradition och viktig för samhället. Vi måste hålla kvar vid våra traditioner. Sorgligt och tråkigt på alla vis. Vi borde ha gjort det här bättre och vi måste alla hjälpas åt. Tråkigt att man inte sökt hjälp från intresseföreningen, föreningar, butiker och övriga samhället, säger Jörgen Johansson. 

På SIS hemsida kan man läsa att ”Vi har inte täckning för de kostnader vi har och då går det inte att genomföra marknaden. Vi kontaktar självklart de knallar som bokat plats och hoppas att vi kan tilltala fler knallar inför vårmarknaden igen. Marknaden är en viktig inkomstkälla för vår förening och detta innebär nu ett ordentligt tapp i budgeten för säsongen. //styrelsen för SIS hockey”

Första gången Skillingaryds marknad arrangerades var 1842.
Traditionsenligt första lördagen i maj och första lördagen i oktober. På lördag ställs marknaden in.

Text: Martina Ojala och Sara Mejving

Bild från Skillingaryds höstmarknad 2022. Foto: Martina Ojala

Taggar