Nyheter

Skickade trosor och tusentals meddelanden till exet

Nyheter En man i 45-årsåldern har åtalats av Jönköpings tingsrätt för att ha förföljt sin före detta flickvän. Han ska ha skickat över 4 500 meddelande till kvinnan. Själv menar han att det nog kan röra sig om uppemot 20 000 meddelanden i olika form. Han ska även ha överöst kvinnan med oönskade presenter.

Det är en långdragen historia som pågått mellan 2013 och 2024 som mejslas fram i förundersökningsprotokollet. Den utsatta kvinnan berättar i förhör att hon och mannen arbetade på samma arbetsplats och att en romans uppstod. Enligt henne rann förhållandet dock ut i sanden.

Mannen å sin sida berättar i förhör att de båda ska ha haft ett förhållande under längre tid än så, i sju-åtta år, och mer eller mindre varit sambos. Kvinnan, som är gift, ska när hennes man bytt arbete valt att avsluta kontakten med den nu åtalade mannen.

62 par trosor

Kvinnan berättar vidare i förhör att hon och den åtalade mannen under åren haft sporadisk kontakt, men att det då handlat om jobbrelaterade saker. Det hela ska dock under våren 2023 ha eskalerat och mannen ska återigen börjat skicka stora mängder sms och även oönskade presenter så som blommogram, chokladaskar och underkläder. I förundersökningen framgår att mannen bland annat ska ha skickat 62 par trosor.
”Egentligen fler, men en hel del är kastat”, finns noterat.

Mannen ska även enligt kvinnan lämnat presenter i anslutning till bostaden där hon bor med sin familj. Kvinnan är hemmahörande i Värnamo kommun medan mannen bor i ett angränsande län.

Det som åklagaren anser sig kunna bevisa är 4 661 meddelanden som mannen skickat till kvinnan. Mannen själv säger att det totalt nog kan röra sig om uppemot 20 000 meddelanden.

”Så är det när man tycker om någon”

Han berättar vidare att han inte uppfattat att kvinnan någon gång skulle ha avbrutit deras förhållande utöver i sms-form och han menar att textmeddelanden blir opersonligt och att han skulle ha accepterat det hela om hon sagt det till honom när de träffats.

I samband med polisens utredning har man genomfört en husrannsakan i mannens bostad och beslagtagit hans mobiltelefon. Mannen vidgår händelseförloppet men förnekar brott. Han förklarar stora delar av sitt handlande med att han är ångerfull men ”Så är det när man tycker om någon”, som förklaring till alla oönskade meddelanden och presenter.

Mannen är åtalad för olaga förföljelse.

 

Bilden är ett montage. Foto: Henrik Skoglund

Taggar

Dela


Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *