Nyheter

Skänker miljonbelopp till läkarstiftelse

Nyheter Gamla Värnamo Rotaryklubb skänker 2,5 miljoner kronor till stiftelsen Rotary Doctors of Sweden, skriver klubben i ett pressmeddelande.

Gamla Värnamo Rotaryklubb skänker 2,5 miljoner kronor till stiftelsen Rotary Doctors of Sweden, skriver klubben i ett pressmeddelande. På. bilen syns bland annat Caroline Fagerström och Barbara Hosak. Bild: Arkivbild

De båda Rotaryklubbarna i Värnamo beslöt den 2 maj genom ett extra årsmöte att slå ihop klubbarna. De båda presidenterna i klubbarna, Barbara Hosak och tillträdande president Caroline Fageström, klubbade igenom sammanslagningen. Värnamo Rotyaryklubb bildades 1945 på stadshotellet i Värnamo och den yngre klubben Värnamo Apladalen bildades först 1973. Enligt tradition så behåller man den äldsta klubben namn på sammanslagningen som blir Värnamo Rotaryklubb. Klubben håller lunchmöten varje måndag på Madame.

I samband med lunchmötet på måndag kommer den gamla klubben Värnamo Rotaryklubb att skänka resten av den fond som Arne Oscarsson inrättade innan sin bortgång. Den har under en lång tid genererat omkring 300 000 kronor årligen till läkarbanken. Resterande belopp runt 2,5 miljoner kronor kommer i samband med mötet att skänkas som ett engångsbelopp till Rotary Doctors of Sweden som organisationen heter i dag.

Med osjälviskt tjänande som ledstjärna arbetar Rotary för att åstadkomma bestående, långsiktigt hållbara förbättringar inom sju fokusområden såsom främja fred,bekämpa sjukdomar, tillhandahålla rent vatten, avlopp, mödra och barnavård, utbildning, lokal ekonomisk utveckling och miljöfrågor

Sammanslagningen av klubbarna beror på ett vikande medlemsantal och en åldersstruktur som inte längre är gynnsam för två klubbar. Denna nya sammanslagning har dock lockat ett flerta yngre Rotarianer och klubben ser nu framtiden som ljus.

Taggar

Dela