Nyheter

Ska du söderut? Räkna med köer

Nyheter Bygget vid E4 förbi Ljungby har blivit en följetong. Bor-bon Jörgen Lindelöf försökte "lura" sig förbi köerna genom att köra den gamla vägen. Men det visade sig ta tid det också.

Köer på gamla E4 den i sydlig riktning 30 juni. Foto: Jörgen Lindelöf

Värnamo.nu är en lokal nyhetssida som försöker få med det mesta som händer och sker i och runt Värnamo kommun. Men vår lilla redaktion kan inte vara överallt samtidigt och därför är vi beroende och oerhört tacksamma över de tips, uppslag och egna artiklar ni läsare skickar in. Det har Jörgen Lindelöf gjort och det handlar om bygget av E4 förbi Ljungby.

I slutet av juni körde han söderut.
– Den 30 juni körde jag sträckan. Min tanke var att ”lura” Trafikverket för att komma ifrån de långa köerna på E4 genom att köra gamla E4. Döm om min förvåning när all trafik då hade lagts om från E4 till gamla E4. Denna sträcka på väg 557 tog mig på grund av köerna 45 minuters extra körning mot Helsingborg.

När han körde hem mot Bor dagen efter gick det en aning snabbare säger han.

Det var 2018 som bygget påbörjades och beräknas vara klart 2023. I slutet av 2021 gick dock den danska entreprenören i konkurs och bygget stod stilla. Men nu är en ny aktör klar och bygget har tagit fart igen.

Så här står det att läsa på Trafikverkets hemsida.
”Vecka 27, 2022 leds trafiken från E4 via väg 557 trafikplats Hallsjö – Toftaholm i norrgående riktning under tiden utför vi ett asfalteringsarbete på sträckan”.

Nästa år startar även bygget mellan Ljungby och Kånna som förväntas pågå till 2024.

Taggar

Dela