Nyheter

Simon Häggström till Värnamo

Nyheter Den internationella kvinnodagen uppmärksammas med att Simon Häggström, författare och kriminalinspektör vid människohandelsgruppen inom Nationella operativa avdelningen, föreläser i Värnamo. Läs Lisa Gradeens insändaren nedan.

Pressbilder

Den internationella kvinnodagen uppmärksammas med att Simon Häggström, författare och kriminalinspektör vid människohandelsgruppen inom Nationella operativa avdelningen, föreläser i Värnamo.   [1/2]

"Du man! Du skulle aldrig stjäla en bil. Du skulle aldrig snatta en fläskfilé på Coop. Du skulle aldrig rycka en handväska på stan. Varför ”köpa sex”?! Var tionde svensk man, statistiskt sett 1 758 Värnamo-män, ”köper sex” i livet. Prostitution är ett allvarligt brott = våldtäkt, människorov, misshandel, tortyr…allt på samma gång. På lägenhetsbordellen. I bilen. OCH bakom skärmen. Sedan pandemi, Ukraina-krig och ökande fattigdom har prostitutionen ökat. Vad gör vi?", undrar Lisa Gradeen.  [2/2]

Skulle Din man våldta en kvinna i parken en mörk natt?

Du man! Du skulle aldrig stjäla en bil. Du skulle aldrig snatta en fläskfilé på Coop. Du skulle aldrig rycka en handväska på stan. Varför ”köpa sex”?! Var tionde svensk man, statistiskt sett 1 758 Värnamo-män, ”köper sex” i livet. Prostitution är ett allvarligt brott = våldtäkt, människorov, misshandel, tortyr…allt på samma gång. På lägenhetsbordellen. I bilen. OCH bakom skärmen. Sedan pandemi, Ukraina-krig och ökande fattigdom har prostitutionen ökat. Vad gör vi?

Män har nyckeln till frihet för prostitutionens offer. Ingen efterfrågan = ingen marknad. Sprid ordet! Utbilda dig! Diskutera! Internationella kvinnodagen den 8 mars uppmärksammas i Värnamo genom att: Simon Häggström, polis i prostitutionsgruppen, Stockholm, författare och expert på ”sexköp” och människohandel, kommer till Gummifabriken. Och Figy. För att tala ansvar med potentiella torskar, deras fruar och avliva myten om ”Den Lyckliga Horan”.

Vilken Fin Vit Företagarfru från Värnamo kom på sin 60-årige fabrikörsmake in flagrante med en 18-årig rumänska i prostitution i en hemlig lägenhet på Sveavägen? Vilken GIFT trebarnspappa går på bordell i Tyskland OCH skryter om det inför sin tonårige son?! Vilken tonårstjej säljer bilder av sin kropp på Instagram till gamla snuskgubbar? Dessa fruktansvärda brott händer HÄR! Och de händer NU! Inte bara på Malmskillnadsgatan. På sjaskiga hotell utomlands. I bilar på öde vändplaner i storstadens industriområden.

Pre-pubertala flickor ”hetast”

”Ju yngre desto bättre”; en sanning bland ”sex-köpande” män.

child.10.se skriver: “Uppskattningsvis utsätts över 20 000 barn mellan 15 och 19 år för kommersiell sexuell exploatering. Det innebär motsvarande en elev i varje klass på årskurs 9 och i gymnasiet.”

Debutåldern för ”sälja sex” är 14,5 år i Sverige. Du känner henne. Är det någon i din systerdotters klass? I din sons hockeylag? Gud förbjude… din egen lilla flicka? Hur skall du veta?

Vilka män köper sex? Den Fula Gubben i trenchcoat? Inte alls. Torskar är ”helt vanliga män”. Bankchefer, fotbollsspelare, snickare. Unga, snygga män med fru och barn. Män som Paolo Roberto. Exakt som Paolo Roberto. Det som skiljer torskarna från andra män, enligt Simon Häggström, är deras sexuella störning. Behovet av makt, kontroll och förnedring. De tvekar inte, tänder till och med på, offrets utsatthet. En incestutsatt, fosterhemsplacerad 13-årig flicka med obehandlad ADHD och pillermissbruk toppar listan.

Vem skyddar barnen? Kvinnorna? Offren? Inte lagen. Inte staten. Inte vi vuxna. Har ni fått nog? Läs Simon Häggströms böcker. Följ debatten. Kom och lyssna på den nakna sanningen bakom den svenska sexhandeln. Vad den kostar i fruktansvärt mänskligt lidande. Patriarkatets svek. Få svar på frågor som: Vad är ”Only Fans”? Sambandet mellan pornografi och prostitution? Vad kan jag göra? Simon Häggström kommer till stan. Äntligen. Välkomna!

Lisa Gradeen
Kvinnorättsaktivist lokalgrupp Värnamo som stöder #kvinnostrejksverige och Gömda Kvinnors Nätverk

Simon Häggström föreläser i Värnamo är ett samarrangemang mellan Värnamo kommun, Värnamo Kvinnojour, Zonta och Brottsofferjouren i Jönköpings län.

Taggar

Dela