Nyheter

Sexualbrott i fokus hos KD-kvinnor

Nyheter – Människovärdet är högre än börsvärdet, vilket borde synas i straffskalorna, noter KD-kvinnorna i länet.

Emma Ewaldsson. Arkivbild

– Kvinnors otrygghet har ökat markant de senaste åren, där anmälda sexualbrott utgör en tydlig indikation om varför. Tusentals kvinnor utsätts varje år i Sverige för hot, misshandel och våldtäkt av en man de har eller haft en nära relation till. Att vi då i Sverige har längre fängelsestraff för grovt skattebrott och betydligt kortare straff för grovt våld är oacceptabelt, säger Emma Ewaldsson från Skillingaryd, som är ordförande för KD-kvinnorna i länet.

Kristdemokratiska Kvinnoförbundet hade i går sitt årsmöte. Där organisationen Talita var inbjuden och föreläste om pornografi, prostitution och människohandel för sexuella ändamål.
I dag anses denna verksamhet vara den mest lukrativa brottsverksamhet efter handel med vapen och narkotika, skillnaden från dessa är att kvinnor säljs om och om igen.
Fenomenet Sugardaddys och Sugerdating är en förtäckt och normalisering av prostitution, vilket gör att fler kvinnor, minderåriga tjejer lockas in att sälja sitt ”sällskap”.

En berättelse ifrån en tjej Talita hade tagit hand om i sitt skyddade boende sa så här: När jag var liten var jag helt maktlös men när jag blev vuxen och sålde mig kunde jag själv bestämma när det obehagliga skulle ske, med vem det skulle ske, vad jag skulle gå med på och hur mycket jag skulle ta betalt. Jag kände makt.

Forskning säger att prostitution ibland är ett sätt att reparera tidiga traumatiska upplevelser i ett undermedvetet försök att läka den smärtsamma upplevelsen i själen.

– Betalning av sex har varit förbjudet i Sverige sedan 1999, ändå har var tionde man någon gång betalat för sex. Ofta blir det endast en böteslapp medan kvinnan står där kvar med stigmatiseringen. Det är dags att Sverige aktivt motarbetar all människohandel, trafficking och sexhandel. Att straffen skärps och hamnar i nivå med narkotika brott och våldsbrott, säger Emma Ewaldsson.

• Nyvald styrelse för 2021
Ordförande, Emma Ewaldsson
Första vice ordförande, Maria Lundblom Bäckström
Ledamöter: Stina Sinclair, Sofia Isaksson och Annika Karlsson
Ersättare: Ann Christine Wallin och Lindha Birkner

Taggar

Dela