Nyheter

Seniorförmiddag i Apladalen

Nyheter På fredagsförmiddagen var det liv och rörelse i Apladalen. Kulturförvaltningen i Värnamo stod för arrangemanget ”Seniorförmiddag i Apladalen” i samarbete med bland annat omsorgsförvaltningen i ett gratis evenemang. 

Seniorbesökarna trivdes med såväl arrangemang som väder  [1/9]

Del av aktivitetsänget från vänster: Mari-Anne, Bengt, Merima, Arne, Annika, Anders samt Hasse (nöjd besökare!)  [2/9]

Boule och Gåfotboll med ”Skrömta” på scenen  [3/9]

Krockettest  [4/9]

Välbesökt tipsrunda  [5/9]

Bibliotekets monter  [6/9]

Även biblioteket ”kulturen” stod för intressant information  [7/9]

Gott om kommunal information till senioren  [8/9]

En del av gänget som stod för trivseln  [9/9]

För att presentera seniorutbudet i kommunen så fanns på plats flera representanter som informerade om bland andra Värnamo mötesplatser, Hälsocenter, Biblioteket och Gummifabriken. Dessutom kunde man prova på krocket, boule (Värnamo bouleklubb), gåfotboll (IFK Värnamo), information och lättare pausgympa (Hälsocenter), information om kommunens mötesplatser för seniorer (kommunen) samt information om digital handledning, bibliotekets tjänster och höstens program (Gummifabriken). Det bjöds även på en Tipspromenad.

På scenen fanns folkmusikbandet ”Skrömta” (ett lokalt uttryck på ångermanländska för övernaturliga ting). Med musik som kan beskrivas som medryckande, liv och rörelse.

I folkvimlet hördes uttalanden som: nämen är du här?, så trevligt att se dig!, det var länge sedan!

Minnen och ”hur har du det idag?” visar även på att det sociala med detta och liknande arrangemang har stor betydelse för såväl det allmänna välbefinnandet som för på ett naturligt sätt få träffa medmänniskor i denna tid som ofta präglas av ensamhet.

Finns stor plats att fylla för andra aktörer i kommande ”Seniorförmiddag i Apladalen”!

Text och bild: Jörgen Lindelöf

Taggar

Dela