Nyheter

Second hand-butik riskerar nedläggning

Nyheter Om ingen är intresserad att driva den ej vinstdrivande verksamheten vidare, så kommer OSS-hjälpen i Bor att läggas ner den 1 februari 2024.

Second hand-butiken OSS-hjälpen i Bor riskerar att läggas ned.   [1/2]

Second hand-butiken OSS-hjälpen i Bor riskerar att läggas ned.   [2/2]

Hösten 1996 åkte representanter från pingstförsamlingen i väg i en lånad buss.  Med Bernt Texén vid ratten och Inger Sjöström tillsammans samt några vänner från bland annat Rörö åkte man med hjälpsändning till bland annat Krasnoye, Molodeshno och Minsk. Klädinsamlingar har anordnats med tanke på Vitryssland i första hand.

OSS-hjälpen i Bor bildades 1999 som en ideell organisation att samla in kläder, men även hjälpsändningar som innehållit sjukvårdsutrustning som kryckor, rullstolar, rollatorer med mera till sjukhus och vårdcentraler. I hjälpsändningarna har även funnits skor, hygienartiklar, leksaker, verktyg för t.ex. byggarbetare, murare, bilmekaniker med flera.

2001 öppnades en second-handbutik i Bor där all vinst gick till finansiering av transporter och mediciner. Fram till år 2021 drev Bernt verksamheten som butiksansvarig, då Stoja Vranjes tog över. Med hjälp av ett antal volontärer har Stoja försökt att driva hjälpverksamheten vidare. Men nu ser hon och organisationen bakom, att det krävs mycket stor såväl privat tid som privata och ideella krafter för att få verksamheten att fungera.

Om ingen är intresserad att driva den ej vinstdrivande verksamheten vidare, så kommer tyvärr OSS-hjälpen att tacka för sig och läggas ner den 1 februari 2024. Stoja vill då rikta ett stort TACK till alla gåvogivare, kunder och alla som har bidragit på något sätt. Utan all den hjälp vi har fått från omgivningen så hade vi, med Bernt och Stoja som butiksansvariga, inte kunnat åstadkomma det vi har gjort.

Varuinlämningen är öppen till och med den 30 oktober 2023.

Text och bilder: Jörgen Lindelöf

Taggar

Dela